Zwemmen in de Thaise zee: let goed op!

Iedere toerist doet het wel tijdens zijn of haar vakantie in Thailand: zwemmen in de Thaise zee. Maar let daarbij heel goed op, want een ongeluk zit in een klein hoekje.

Ik wil je absoluut niet bang maken en je het zwemmen in de Thaise zee ontmoedigen, want er zijn genoeg plekken waar je dit ongestoord kunt doen. Echter, in de toeristische gebieden is het verstandig om op je hoede te zijn.

In Krabi kwam een paar jaar geleden een 52-jarige Franse vrouw om het leven, toen haar hoofd door de schroef van een speedboot geraakt werd. De toerist was aan het snorkelen op het moment dat het ongeluk plaatsvond. De bestuurder van de speedboot sloeg daarna op de vlucht, maar kon later alsnog worden aangehouden.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat zo’n incident plaatsvindt als toeristen zwemmen in de Thaise zee. Een paar jaar geleden overleed een oudere Poolse vrouw op zo’n zelfde tragische manier. Verder lees je regelmatig dat er ongelukken gebeuren tussen mensen die zwemmen en toeristen die jetski’s huren.

@life_candy_coated #kohpoda #islandlife #thailand

Een bericht gedeeld door Reinhardt Scholtz (@reinjs32) op

Vakantiegangers hebben vaak nog nooit zo’n machine bestuurd, maar mogen wel direct helemaal losgaan op het water. Met alle gevolgen van dien… Ze komen vaak te dicht bij de kust, waar andere mensen zwemmen in de Thaise zee. Je raadt het al, dat gaat niet altijd goed.

Plekken waar je heel goed op moet letten als je de zee ingaat, zijn onder meer Pattaya, Phuket, Hua Hin en andere populaire eilanden. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

2 Comments - Write a Comment

  1. Blij dat in jomtien de zwemgedeeltes afgebakend zijn van jetski en waterscooter en bootgedeeltes

    Reply
  2. Al die jetski’s en speedboten is me een doorn in ’t oog. Naast dat ze gevaarlijk zijn voor zwemmers en vervuilend, maken ze ook nog eens veel kabaal en stinkt het de hele tijd naar benzine. Ik snap niet dat ze wel strandbedjes en parasollen verbieden, maar dit niet in de ban doen. ’t Is echt zonde voor de mooie natuur. Richt er anders een speciaal strand voor in voor die kleine groep toeristen die dit leuk vinden. Ach het is net als met de jaarlijkse vuurwerk discussie; het vuurwerk zorgt ook voor gevaar, verwondingen, stank, lawaai en vervuiling op straat, maar als je voorstander bent van het afschaffen dan ben je weer een zeurkous die alles wil verbieden. 🙂

    Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.