fbpx
zware regenval in grote delen van thailandUitgelicht Weer in Thailand 

Zware regenval in grote delen van Thailand

Het regenseizoen is op dit moment in volle gang. Ook voor de komende dagen wordt er zware regenval in grote delen van Thailand verwacht.

Het Thaise weerinstituut maakte dit woensdag bekend. De verwachting is dat vooral in het oosten en zuiden van het land veel water valt de komende dagen.

De zware regenval in grote delen van Thailand zorgt al voor flinke problemen in de provincie Ubon Ratchathani. Daar staan veel gebieden blank.

De provincies Chon Buri, Rayong, Chanthaburi, Trat, Ranong, Phang Nga en Satun krijgen de volle laag. In het noorden en noordoosten vallen alleen lichte buien.

Veel van deze genoemde provincies zijn ook toeristische gebieden, zoals Pattaya, Koh Lipe en Koh Chang – waar de afgelopen dagen ook veel wateroverlast was.

Golven tot drie meter hoog

Behalve zware regenval in grote delen van Thailand zorgt het slechte weer ook voor twee tot drie meter hoge golven in de Andamanse Zee en in de Golf van Thailand. Tijdens onweersbuien trekt dit nog verder aan.

Kleine boten dienen in ieder geval tot en met vandaag niet uit te varen. Wil je bijvoorbeeld met een speedboot naar een van de eilanden? Hou hier dan rekening mee. Vaart men toch uit? Stap niet in, want het kan levensgevaarlijk zijn…

Lees ook

%d bloggers liken dit: