Zwaarste overstromingen in Zuid-Thailand in 20 jaar

Banken, scholen, winkelcentra en vliegvelden sloten de deuren vanwege de overstromingen in Zuid-Thailand, waarbij al 6 mensen om het leven kwamen.

Veel van de overstroomde plekken zijn populaire gebieden voor toeristen, waaronder Koh Samui in de provincie Surat Thani. Een Thaise familie ontsnapte daar gisteren aan de dood, toen hun houten huis instortte als gevolg van modderstromen.

Op het vliegveld van Koh Samui werden veel vluchten geannuleerd vanwege het slechte weer. Dat mondde uit in een chaos. Toeristen met een aansluitende vlucht van Suvarnabhumi Airport naar hun thuisland misten hun vliegtuig, met alle gevolgen van dien.Hulpdiensten hebben handen vol

Volgens lokale autoriteiten gaat het om de ergste overstromingen in Zuid-Thailand in 20 jaar tijd. Premier Prayuth is al afgereisd naar het zuiden om daar zelf polshoogte te nemen.

Hulpdiensten zijn druk bezig met het evacueren van bewoners en het vrij maken van wegen en spoorlijnen om het vervoer weer op gang te krijgen.

De zwaarst getroffen provincies zijn Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan (Hua Hin), Chumphon, Surat Thani (Koh Samui, Koh Tao), Nakhon Si Thammarat, Phang Nga en Ranong.

Andere provincies in het zuiden zijn minder zwaar getroffen, maar kampen wel met wateroverlast. Dit zijn Phuket, Krabi, Phatthalung, Narathiwat, Yala and Pattani.

Zeker dit weekend nog overlast

De verwachting is dat de crisis voortduurt tot na het weekend. Volgens Thaise weerkundigen neemt de neerslag pas vanaf zondag af.

Vooral in Nakhon Si Thammarat is de schade groot. Hier moesten banken en winkelcentra noodgedwongen de deuren sluiten. Ook het vliegveld (populair onder toeristen) is gesloten. Naar verwachting vertrekken de komende dagen de eerste vliegtuigen weer.

Meer dan 160.000 huishoudens zijn getroffen door de overstromingen in Zuid-Thailand.

Vorige maand kwamen al 14 mensen om het leven bij overstromingen in datzelfde Zuid-Thailand. Het totaal aantal doden komt daarmee op 20 in slechts 1 maand tijd…
Share This Post

One Comment - Write a Comment

  1. Super vervelend voor de lokale bevolking en de toeristen. Kan iemand reisadvies geven voor over een maand naar Koh Samui? Is de schade zo groot om er dan nog hinder van te ondervinden? Wij wilden namelijk boeken voor half februari…..

    Reply

Post Comment