fbpx
Thaise voetballers gezondheidLaatste nieuws 

Zorgen over gezondheid van Thaise voetballers

Langzamerhand daalt het zuurstofniveau in de Tham Luang grot, waar de twaalf Thaise voetballers en hun coach vastzitten, naar een levensbedreigend niveau. Eigenlijk zouden ze onmiddellijk uit de grot moeten worden bevrijd.

Dat is de mening van het hoofd van het reddingsteam dat dag- en nacht werkt om het Thaise voetbalteam uit hun benarde positie te krijgen. De dood van een ervaren duiker heeft aangetoond dat op sommige plekken in de grot het zuurstofniveau al tot een levensgevaarlijk niveau is gedaald.

Hygiene

Hygiene begint nu een ander probleem te worden. De jongens moeten hun behoeft doen op de plek waar ze nu al een tijdje leven. De kans op besmetting met een ziekte of infectie wordt met het uur groter.

En dan is er nog de aanhoudende dreiging dat het fors gaat regenen, waardoor (delen) van de grot opnieuw onder water komen te staan. En de weg naar buiten voor weken of maanden wordt afgesloten.

Brieven

Desondanks is het moraal onder de Thaise voetballers hoog, zo blijkt uit brieven die ze aan hun ouders hebben geschreven.

Een jongen genaamd Dom schrijft: “Het gaat goed, maar het is wel wat koud. Maak je geen zorgen over mij. En alsjeblieft, vergeet niet om mijn verjaardagsfeestje te organiseren.”

Een ander: “Beste pap en mam, maak je geen zorgen. Ik ben nu twee weken weg. Ik zal jullie iedere dag in de winkel helpen als ik terug ben. Ik zorg dat ik snel terugkom.” En een teamgenoot: “Als we hieruit komen wil ik allerlei verschillende dingen eten en ik wil meteen naar huis gaan. Alsjeblieft leraren, geef ons niet te veel huiswerk.”

Lees ook

%d bloggers liken dit: