Wereldreiziger: Zorg dat je geld bij je hebt op Suvarnabhumi

Sinds kort wordt er strenger gecontroleerd op visa in Thailand. Mensen die langer dan 30 dagen willen verblijven kunnen beter zorgen dat ze geld bij je hebt op Suvarnabhumi Airport

Deze strengere controles hebben overigens geen enkel effect op toeristen die twee of drie weken vakantie komen houden. Die krijgen zonder problemen een stempel in hun paspoort en kunnen gaan genieten van zon, zee, strand en alle het andere moois dat Thailand te bieden heeft.Toeristenvisum beperkingen

Het gaat om mensen die langer dan één maand in Thailand verblijven. Die moet in hun eigen land een toeristenvisum aanvragen zodat ze ook langer mogen blijven. Nu wil het dat toeristen tijdens hun vakantie werk verrichten om die vakantie te bekostigen.

Door bijvoorbeeld Engels les te geven of als duikinstructeur aan de slag te gaan. Sommigen starten zelf een straathandeltjes in zelfgemaakte kaarten. Voor al deze activiteiten is een werkvergunning nodig. Die mag je dus niet doen op basis van een toeristenvisum.

Heb geld bij je hebt op Suvarnabhumi

Het expatforum Thaivisa meldt nu dat sommige toeristen, die in het bezit zijn van een toeristenvisum voor lang verblijf, gevraagd wordt om 20.000 baht te tonen. Enkele toeristen die dat niet bij zich hadden, is de toegang tot het land ontzegt.

Volgens Thaivisa is er zelfs één toerist vast gezet in het detentiecentrum van Suvarnabhumi Airport. Neem dus het zekere voor het onzekere en wissel op Schiphol of op een GWK  euro’s om tot baht. Zodat je jouw wereld- en langere reis zonder een hoop problemen begint.

Share This Post

Post Comment