fbpx
Chiang Mai Ontdek Thailand 

De zondagmarkt op Walking Street in Chiang Mai

De markt neemt in de Thaise samenleving een bijzondere plaats in. Er zijn er dan ook er veel van. En een paar zijn erg bijzonder. Zoals Walking Street in Chiang Mai.

Er zijn een paar dingen in Thailand waarvan ze er heel veel hebben. Boeddhistische tempels (Wat in het Thai). Seven-eleven’s. Walking Streets (elk zichzelf respecteerde stad of dorp heeft er een) en markten.

Die zijn er zo mogelijk nog meer als Boeddhistische Tempels. Als dat mogelijk is. In Chiang Mai komen die laatste twee bij elkaar. Daar houden ze de zondag markt op Walking Street.

Walking Street in Chiang Mai

Walking Street in Chiang Mai

Deze markt wordt (uiteraard) alleen op zondag gehouden. Laat je met een taxi afzetten bij een van de stadsmuren en het grote slenteren begint. Van kraampje naar kraampje. Honderden meters lang, ondertussen ook uitgebreid naar zijstraatjes en kruisingen. Hoe later het wordt, hoe langzamer de stoet voort gaat.  Bij populaire kraampjes ontstaan zelfs files en kun je niets anders doen dan rustig af te wachten en rond te kijken.

Chiang Mai staat bekend als het walhalla der kunstnijverheid, en dat is aan de artikelen in de kraampjes goed te merken. En het kost ook allemaal nauwelijks iets. Je moet goed je best doen om aan het eind van de avond niet met enorme tassen en dozen rond loopt te zuilen. Weer teveel gekocht. Ook is er heel veel te snoepen, eten en drinken. De kleine Chinese koekjes gemaakt van ongeroosterde pinda’s. Heerlijk! Proef er rustig op los en sla de avondmaaltijd maar een keer over.

Walking Street in Chiang Mai

Voetmassage

Tijdens het slenteren krijg je natuurlijk last van je voeten. Ze beginnen te zeuren en na een tijdje gewoonweg pijn te doen. Geen nood! Om de haverklap kom je massageplekken tegen. In een plastic stoeltje gezeten krijg je een heerlijke voetmassage van een uur. En ook die kosten slechts enkele euro’s. Vervolgens kun je verfrist weer enkele uren rondslenteren op Walking Street in Chiang Mai.

Lees ook

%d bloggers liken dit: