Zes doden bij ongelukken in Thailand

ongelukken in ThailandBij een busongeluk in de Thaise provincie Ayutthaya zijn zeker vier mensen omgekomen. Bij een aanrijding met een trein vielen nog eens twee doden.

Het busongeluk gebeurde om 07.40 uur in de ochtend op de snelweg van Pathumthani tot naar Bangpahan in Ayutthaya. De bus maakte onderdeel uit van een colonne van drie bussen, 120 hoofdstedelijke ambtenaren die onderweg waren naar een seminar in Chiang Mai. De bus bij het ongeluk betrokken was, raakte enigszins een beetje achterop de andere twee.


Toen de bus een brug overstak, snee een pickup truck de bus de pas af. Hij wilde de bus snel passeren om vervolgens voor de bus langs een zijstraat in te slaan. Die actie had een fatale afloop. De bus ramde de truck om vervolgens nog een andere pickup-truck te raken die uit de zijstraat kwam. De bus sloeg vervolgens over de kop. De gewonden zijn naar ziekenhuizen gebracht in Ayutthaya, Phra Sangkaraj, and Bangpahan. Zover bekend zaten er geen toeristen op de bus.

Treinongeluk

Ruim een uur later ramde een trein een auto bij een onbewaakte spoorwegovergang. Dat gebeurde bij Thung Song in de provincie Nakhon Sri Thammarat. De chauffeur in de auto was opslag dood. Een passagier overleed later in het ziekenhuis.

ongelukken in ThailandDirect na de botsing vloog de auto in brand. Passerende motorrijders slaagde erin om drie mensen uit het brandende wrak te halen. Ze werden naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. Twee van hen verkeren in kritieke toestand.

Ongelukken in Thailand

Zes doden op een dag is zelfs voor Thailand ongekend. Het geeft weer eens aan hoe gevaarlijk de situatie op de weg is. Veel Thai hebben hun rijbewijs gekocht, en als ze het wel gehaald hebben dan geeft het ze nauwelijks inzicht in de verkeerssituaties en hoe er naar te handelen. Ook de toestand van de wegen is erbarmelijk. Veel onbewaakte spoorwegovergangen zijn door bewoners zelf gecreëerd en dus illegaal.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.