fbpx
Chiang Mai Ontdek Thailand 

Zelf tuk-tuk rijden door Thailand

Heb je altijd al eens met zo’n authentiek autootje willen besturen? Nu is je kans! Zelf tuk-tuk rijden door Thailand is vanaf nu mogelijk! 

Volgens het bedrijf Diethelm Travel zijn ze de eerste (en de dus de enige) firma die mensen zelf tuk-tuk’s laat rijden. En zeg nou zelf: Authentieker wordt het niet.

Chiang Mai, de Parel van Noord-Thailand, en omgeving ontdekken in een vervoersmiddel dat zo verweven is met de Aziatische cultuur. Je kunt de tuk-tuk’s huren voor één, vijf of elf dagen.

Veiligheid

Mocht je vraagtekens hebben over de veiligheid: je gaat samen met een groep andere tuk-tuk liefhebbers op pad. Dus zal er vanuit het bedrijf ook wel een soort gids of groepsleider toegevoegd, die de route, het schema en de veiligheid in de gaten houdt. Verder krijg je eerst rijlessen en instructies hoe een tuk-tuk functioneert. En mag je ‘m alleen besturen als je in bezit bent van een rijbewijs.

Afhankelijke van hoe lang je gaat bezoek je Chiang Mai, dorpen met waar etnische stammen leven en bezoek je een olifantenfarm. Op deze boerderij wordt rijden op een olifant niet toegestaan, dus het lijkt erop dat hier de beesten goed worden behandeld. Mocht je twijfel hebben, weiger dan gewoonweg om daar naar toe te gaan. Jij betaalt, jij bepaalt.

Lunches en andere kosten zijn bij de prijs inbegrepen. Op de website van het bedrijf staan geen prijzen vermeld.

Info:

Wil je zelf een keer tuk-tuk rijden door Thailand? Hieronder vind je de gegevens van Diethelm Travel, waar je kunt boeken. Mocht je het een keer gedaan hebben, schrijf dan onder dit bericht je ervaring.

Diethelm Travel Thailand

Bangkok: Kian Gwan II Building, 12/F, 140/1, Wireless Road Bangkok 10330

Tel: +66 2 660 7000

Emergency: +66 81 911 1504

Email: info@diethelmtravel.com

Lees ook