fbpx
voedselvergiftiging in ThailandUitgelicht 

Zelden voedselvergiftiging in Thailand bij reizigers

Je gaat naar Thailand voor zon, zee, strand, cultuur en het heerlijke eten. Het beste eten vind je bij de stalletjes op straat. Vaak wordt dat afgeraden, omdat de kans aannemelijk is dat je ziek wordt. Nou, dat is onzin. Er komt zelden voedselvergiftiging in Thailand voor bij reizigers. 

Dat blijkt uit een rondvraag die we deden op onze Facebookpagina. Een enkeling is weleens ziek geweest, maar het merendeel meldt dat ze vaak op straat eten en nooit enige problemen hebben meegemaakt.

Zij die wel ziek waren geworden melden dat het niet zozeer aan de kwaliteit van het eten lag, maar dat de darmen even moesten wennen aan de kruiden die de Thai gebruiken. En ook door het pittige eten willen de darmen wel eens een paar dagen opspelen.

voedselvergiftiging in Thailand

Voedselvergiftiging in Thailand

Zij die overigens wel ziek waren geworden, verschilden van ziektebeeld. Een persoon meldde dat hij drie weken last heeft gehad. Het merendeel had een paar dagen last en was met wat medicijnen vrij snel verholpen.

De reden dat er zelden voedselvergiftiging in Thailand is, komt omdat de gerechten bij bereiding enorm worden verhit. De vlammen slaan vaak uit de pannen. Geen enkele bacterie is daar tegen bestand.

Veel reizigers melden overigens dat ze vaker ziek zijn geworden in andere (Aziatische) landen. Eentje is zelfs van een Aziatische restaurant in Nederland ziek geworden. Het kan dus overal gebeuren.

Lees ook

%d bloggers liken dit: