Zee bij Pattaya zwaar vervuild

De termen badplaats en de naam Pattaya worden vaak in één adem gebruikt. Nou, ik zou niet gaan zwemmen in de zee bij Pattaya. Het water is namelijk zwaar vervuild. 

Ik weet dat een hele hoop toeristen niet naar Pattaya komen voor het bruisende strandleven, maar juist voor het stoute nachtleven. Desalniettemin komen er ook hele gezinnen naar deze badplaats, die wel een avondje gaan kijken en zich verwonderen over het wereldberoemde en ‘gekke’ Walking Street.

De rest van de tijd vieren ze vakantie zoals ieder ander dat doet. Lekker eten, genieten van de zon. Alleen zou ik dat voorlopig niet gaan zwemmen in de zee bij Pattaya.Zwart water

De onderstaande video is opgenomen door de lokale zender Sophon Cable TV. Het maakte een reportage over gefrustreerde ondernemers in de toeristenindustrie. Hun omzet ging de laatste tijd als een komeet naar beneden. Al gauw wordt duidelijk waarom als je de beelden bekijkt op de video hieronder.

Zou jij ook maar een voet in het zwarte water van de zee bij Pattaya zetten? Ik peins er niet over, ik heb namelijk geen idee waarom de zee, die op andere plekken in Thailand zo hemelsblauw is, hier zo zwart kleurt. En ik ga het ook niet proefondervindelijk uitproberen.

Video over zee bij Pattaya

Het steekt de lokale ondernemers dat de overheid niets onderneemt om de situatie te verbeteren. Terwijl diezelfde overheid graag zou zien dat het de ´stoute´ Pattaya weer de naam van badplaats zou krijgen. Dat gaat zou in ieder geval niet lukken.

Share This Post

Post Comment