fbpx
young baoFilms en video's Muziek 

Young Bao: film over Thaise rockband Carabao

young baoDe Thaise film Young Bao doet het erg goed in de Thaise bioscopen. Echt verrassend is dat niet, want deze film vertelt het verhaal van een van de beste rockbands van Thailand aller tijden: Carabao.

Deze rockband werd in 1976 opgericht door een paar Thaise studenten die op dat moment op de Filippijnen naar de universiteit gingen. Daar besloten ze samen muziek te maken. Al snel kwamen er meer bandleden, maar Carabao werd pas echt populair toen ze terugkeerden naar Thailand en daar protestliederen zongen tegen de politieke veranderingen in de late jaren zeventig en vroege tachtiger jaren.

Verboden door Thaise overheid

Sommige nummers van Carabao waren zo controversieel, dat de Thaise overheid ze zelfs verbood. Dit verbod legde de band geen windeieren, want hierdoor werden ze alleen maar populairder onder de Thaise bevolking. Vandaag de dag kennen we Carabao vooral van ‘Phleng phuea chiwit’, liederen over het leven. Deze nummers hebben Thaise folklore als basis, aangevuld met westerse rockinvloeden.

Het zijn vaak klaagnummers over de slechte levensomstandigheden van arbeiders en er wordt afgegeven op de rijken die dit allemaal veroorzaken. Het overgrote deel van de Thaise bevolking is immers arm, wat dan weer de populariteit van deze rockband verklaart. Vooral de concerten in de Isaan (het arme noordoosten van Thailand) trekken altijd veel mensen. De band Carabao kent verschillende bandleden en is al meer dan 35 jaar populair door heel Azië. In totaal brachten ze al meer dan 25 albums uit. Wie wel eens in Thailand is geweest, heeft vast wel eens (bewust of onbewust) een nummer van Carabao gehoord.

Young Bao erg populair onder fans Carabao

Toen de film Young Bao uitkwam in de Thaise bioscopen, trok hij onmiddellijk tienduizenden fans naar de zaal. Zij wilden meer leren over de beginjaren van hun favoriete Thaise rockband, zoals het echte liefhebbers betaamt. Niet iedereen waardeert de muziek van Carabao, maar deze film is zeker interessant om te bekijken. Spreek je geen Thai? Geen probleem, deze film is ook beschikbaar met Engelse ondertiteling. Op de website Movieseer zie je waar Young Bao allemaal draait.

Oh ja, wist je trouwens dat Carabao buffel betekent in Tagalog? Tagalog is dan weer de taal die wordt gesproken op de Filippijnen.

Bekijk hieronder de trailer van Young Bao:


Lees ook

%d bloggers liken dit: