fbpx
Pinnen in Thailand duurderUitgelicht 

Wordt pinnen in Thailand duurder?

Pinnen in Thailand bij een geldautomaat is al niet goedkoop, maar er is een kans dat dit nog duurder gaat worden. Banken willen namelijk een tarief in rekening gaan brengen voor het gebruik van de automaat. 

Nu betaal je als snel 220 baht voor een geldopname, soms zelfs meer. Dat is rond de zes euro (afhankelijk van de koers van de Thaise munt). Dat bedrag is nog te verklaren, de bank maakt namelijk kosten voor het omwisselen van de euro’s en contact maken met jouw bank.

Dat bedrag is de laatste jaren in rap tempo toegenomen.  Ik kan me nog herinneren dat het 10 jaar geleden 100 baht kostte. In die tijd is het dus meer dan verdubbeld. Het maakt enorm uit bij welke automaat je gaat pinnen. Hier zijn enkele tips te lezen voor het pinnen in Thailand.

Nu willen de banken dat er een bedrag bovenop die 220 baht komt voor het gebruik van de automaat. De reden is dat het online bankieren een enorme vlucht heeft toegenomen en dat banken daar nauwelijks iets op verdienen.

Pinnen in Thailand duurder

Pinnen in Thailand

In plaats van een tarief in het leven te roepen voor online bankieren (want dat is vooral binnenlands gebruik), willen ze nu dat iedereen voor het pinnen in Thailand gaat betalen.  Vanuit de bank gezien, logisch. Want op veel plekken kun je alleen nog contant betalen.

En zo neem je ook  in één klap al de toeristen mee. Die jaarlijks met miljoenen Thailand bezoeken.

Lees ook

One Thought to “Wordt pinnen in Thailand duurder?”

  1. Pieter

    Laat mensen die vaak in Thailand komen gewoon een bankrekening openen Thaise banken zijn nog grotere dieven dan hun Europese vriendjes zelfs Thai betalen 50 thb geloof ik voor het pinnen in een andere district lekker klantvriendelijk stelletje kapitalisten

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: