fbpx
Nieuws 

Woningmarkt groeit, maar niet bovenmatig

Voor elke stad en zeker wereldstad geldt de spanning tussen het aanbieden van voldoende woonruimte en teveel woonruimte. Wanneer de woningen, appartementen te lang leegstaan komt er verloedering en gaan de prijzen naar beneden iets dat de investeerders weer niet willen.

Ook Bangkok is gevoelig voor een juiste hoeveelheid nieuw te ontwikkelen plannen. In de laatste jaren is er veel bij gekomen aan shoppingmalls, maar ook aan woontorens. De stad vernieuwt zich in hoog tempo. Leuk voor de toeristen die bijna elke paar jaar terug kunnen komen als is het maar om de veranderde skyline te bewonderen.

Woningmarkt groeit, maar niet bovenmatig

Door het uitbreiden van het skytrainnetwerk ontstaan er nieuwe a-locaties waar mensen graag willen wonen. Gebieden die eerder niet interessant waren omdat de reistijd naar het centrum met het super drukke verkeer gewoon te lang was. Met het gereedkomen van een aantal nieuwe stations zijn er weer volop nieuwe kansen.

Er zijn volgens Poomipak Julmanichoti, een van de grote spelers in de wereld van de projectontwikkeling in Bangkok, een aantal maatstaven waaraan je een zich ontwikkelende overspannen situatie op de woningmarkt kunt aflezen. Eentje de bezettingsgraad van de appartementen door de eigenaren. Van de nieuwgebouwde condo’s wordt 70% bewoond door de eigenaren, een hoog percentage. Dat betekent dat maar 30% van de condo’s voor de verhuur wordt gebruikt of als speculatie. De algehele bezettingsgraad voor de appartementen gebouwen is rond de 80%.

Stabiele prijzen voor appartementen in Bangkok

Een nieuwe toren wordt op het moment gebouwd ‘The Monument Sanampao’ vlakbij het Phyathai 2 ziekenhuis. De prijzen van de appartementen bedragen zo’n 150.000 baht of ruim € 4.000 euro per vierkante meter. Een prijs die redelijk stabiel is gebleven de afgelopen jaren, hij schommelt tussen de 160.000 en 180.000 baht. Dit maakt dat de appartementen voor de gebruikers aantrekkelijk zijn, ook voor expats die een aantal jaren in de Thaise hoofdstad willen wonen. De prijzen zijn stabiel en dus is het risico ook minder groot om een groot verlies te lijden bij een verkoop.

Lees ook

%d bloggers liken dit: