fbpx
Wong AmatOntdek Thailand Pattaya Video's 

Wong Amat, het andere Pattaya

Pittoreske cafe’s, trendy restaurants en adembenemende stranden. Het zijn niet de beelden die bij opkomen als je aan Pattaya denkt. En toch… Wong Amat ligt slechts op een steenworp afstand.

Net iets ten noorden van Jomtien, de badplaats waar veel toeristen neerstrijken die niet in Pattaya willen verblijven, ligt Wong Amat.  Leuk voor je een uitstapje naar de Thaise kust, naar de poel des verderfs (zoals de meesten Pattaya toch zien), maar er niet hoeven te verblijven.

Leuk voor een weekeinde of zelfs langer. Het heeft alles om je strandvakantie leuk te maken, en tegelijkertijd kun je toch alles in de omgeving zien. Inclusief een wandeling over het beruchte Walking Street.

Koh Pai

Wat zo leuk is aan Wong Amat is dat het lekker dichtbij een paar prachtige eilanden ligt. Zoals Koh Phai, een echt bounty-eiland. De parelwitte stranden van Koh Phai liggen op z0’n 23 kilometer afstand. Prima te bereiken via een speedboat. Eerst lekker ontbijten en koffiedrinken in bijvoorbeeld het Franse cafe La Baguette en dan de speedboat op voor een trip naar dit paradijs. Bikini, book en strandmatje zijn voldoende om je dag door te brengen. Oja… vergeet de zonnebrandolie niet!

Wong Amat

Ook de duikers kunnen hier hun hart ophalen. Er ligt een oud wrak, de HTMS Khram. Er is ons ingefluisterd dat dit een van de beste duikplekken in de omgeving is.

Je kunt ook een Spa bezoeken in een van de 5-sterren hotels die Wong Amat rijk is. Of  de Sanctuary of Truth bezoeken. Een relatief niet monument (de bouw is begonnen in 1981 en is nog steeds niet klaar) maar dit houten paleisje is zeker de moeite waard om te bezoeken. Of je gaat een potje golven bij Siam Country Club een van de bekendste golfresorts in Thailand. Hieronder kun een video bekijken wat je allemaal nog meer kunt doen in de omgeving van Pattaya.

Lees ook

%d bloggers liken dit: