Wondje in Thailand? Geen mai pen rai!

Een ongelukje zit in een klein hoekje, het is gebeurd voordat je erg in hebt. Loop je echter een wondje op in Thailand, ga dan niet zelf lopen te dokteren. Voor je het weet is het een etterende wond.

Ik had deze week zo’n ‘ongelukje’. Ik reed met mijn scooter weg en raakte met mijn linkerbeen de uitstekende kickstarter van een andere scooter. Gevolg, aardig wat vel van mijn benen af.


‘Schaafwonden’, dacht ik. Even schoonmaken, Netadine erop en een pleister. Klaar. Laat het lichaam maar zelf het werk doen. Daar is het goed in. Alleen…. ik ben in een tropisch land. Daar gelden andere wetten.

Wondje in Thailand

Hier zijn bacteriën en virussen die we in Nederland niet kennen. Daar komt de hitte en het straatvuil nog eens bij.

Wondje in Thailand?

De hitte en het stof zorgde ervoor dat de wond ontstak en mijn onderbeen dikker werd van het vocht. Vervolgens ben ik maar naar een apotheker (Pharmacia) gegaan en die gaf me wat spullen mee om het schoon te blijven maken en verbinden.

Ik heb haar raad opgevolgd en naar een dag was het al een stuk beter en heelde de wond in no-time. Beter was geweest wanneer ik meteen een dokter had geraadpleegd.

Naar het ziekenhuis

De kleinste wondjes kunnen in een tropisch land als Thailand uitgroeien tot een mega probleem. Ontsmet de wond daarom goed, ook al is het maar een schaafwond. En blijf dat doen, totdat je zeker weet dat de wond gesloten is.

Bij twijfel, ga naar het ziekenhuis en laat er een arts naar kijken.

One Comment - Write a Comment

  1. Idd hoe klein een wondje maakt niet uit ontsmetten en verbinden Thai gebruiken ook wel is een wit poeder wat ze in de wond strooien geen idee wat het precies was maar de wond was dicht voor ik het wist

    Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.