fbpx
Ontdek Thailand 

Wonderschone viewpoints in Chiang Rai

Noord-Thailand weet bij tijd en wijle je de adem te ontnemen. Zo mooi zijn de uitzichten daar. We zetten een paar viewpoints in Chiang Rai voor je op een rijtje.

Phu Chi Fa

De zon op zien komen vanaf deze berg is een onvergetelijke ervaring. Je zult vroeg op moeten staan, maar dat is het helemaal waard. Zodra je de zon op ziet komen over een zee van mist, ben je blij dat je wekker zo vroeg stond.

Veel mensen komen naar deze berg om deze zee van mist te bekijken. Het is echter ook een prachtige berg wanneer het minder mistig is. Bij een heldere lucht kijk je namelijk uit over verschillende bergen en kun je het buurland Laos zien liggen. 

viewpoints in Chiang Rai

Phu Chi Dao

Deze schilderachtige plek is perfect voor het bekijken van de zonsopkomst. Sta vroeg op en kleed je warm aan, want het kan erg koud zijn in de vroege ochtend. Je ziet de zon opkomen over de bergen Phu Chi Fa en Doi Pha Mon. Wanneer het mistig is, komen de toppen van deze bergen boven de mist uit. Dit creëert een sprookjesachtig gevoel.

Doi Pha Tang

Doi Pha Tang is een berg voor echte natuurliefhebbers.  Vanaf het viewpoint kijk je uit over de Mekong rivier, de natuurlijke grens tussen Thailand en Laos. Deze berg is perfect als je even tot rust wil komen.

Als je hier in december of januari bent, heb je extra veel geluk! Je kunt dan niet alleen genieten van de zonsopkomst, maar ook van prachtige roze bloesembomen die vol in bloei zijn.

Deze viewpoints in Chiang Rai zijn samengesteld door de Toeristische Autoriteit Thailand

Lees ook

%d bloggers liken dit: