fbpx
Winkelen in BangkokBangkok Uitgelicht 

Vijf beste plekken om te winkelen in Bangkok

Winkelen in BangkokIn Thaise hoofdstad kun je letterlijk dag en nacht winkelen. Bangkok is echt een walhalla voor de shopaddicted! We noemen de vijf leukste plekken om te winkelen in Bangkok.

1. Sampeng Markt (Yaowarat)

Yaowarat, ook wel Chinatown van Bangkok genoemd, is een van de meest opwindende en drukste delen van de stad. Naast een fantastisch aanbod aan Thaise eetstalletjes, zijn er een aantal winkelcentra en markten. De meest bekende hiervan is de Sampeng Markt, die een schijnbaar eeuwigdurende wildgroei van willekeurige snuisterijen herbergt, naast de nieuwste uitvindingen, sieraden, textiel en alles wat je maar kunt bedenken.

De smalle paden van de markt zijn vaak volgepropt met winkelend publiek, karretjes die eten op straat verkopen en trekkarren.

Routebeschrijving: De markt is het makkelijkst te bereiken met de boot (bestemming Ratchawong Pier). Vanaf daar loop je in 5 minuten lopen naar de markt. Openingstijden: 09:00-18:00 uur

2. Chatuchak Weekend Markt  (JayJay)

De weekend markt Chatuchak ( Jayjay in de volksmond genoemd) is de meest beroemde winkelstraat en markt in Bangkok met een enorme wirwar van kraampjes en permantente winkels is het een paradijs voor shopaholics. Als je een keer echt wilt winkelen in Bangkok, dan is this the place to be!

Op de Chatuchak Markt is werkelijk alles te vinden… als je ten minste weet waar te zoeken! Je kunt hier urenlang doorbrengen. Tip: heb je iets gezien en wil je er later nog een keer terugkomen, noteer dan het kraamnummer en de locatie, zodat je de plek snel en makkelijk terug kunt vinden.

Routebeschrijving: Neem de BTS naar Mo Chit station of MRT naar Chatuchak Park. Openingstijden: zaterdag en zondag 09:00-18:00uur en vrijdag 18:00 – middernacht.

Winkelen in Bangkok3. Saphan Phut

Saphan Phut is een traditionele avondmarkt in Bangkok die niet zo snel de aandacht van toeristen zal trekken. Ben je echter geïnteresseerd in de lokale gewoonten en tradities of wil je de moderne jeugdcultuur van Thailand leren kennen, dan is Saphan Put een echte aanrader.

Een groot deel van de aangeboden kleding en accessoires richt zich vooral op de jongeren. Daarnaast zijn er ook diverse andere kramen die een altijd variërend aanbod hebben. Het ene moment zie je een collectie vintage rockband shirts, terwijl je in de volgende kraam allerlei tweedehandse legerspullen aantreft.

Vergeet niet om de beroemde gebakken inktviseieren te proeven als je de Saphan Phut markt bezoekt!

Routebeschrijving: Pak op de Saphan Phut pier de boot naar Memorial Bridge.  Openingstijden: 19:00-02:00 uur

4. Pratunam

Gunstig gelegen in een van Bangkok’s drukste wijken, is de Pratunam markt een van de meest bloeiende winkelstraten/ markten in Bangkok. Alhoewel kleding het hoofdproduct is, zijn er ook talloze andere zaken te vinden, waaronder Thaise souvenirs.

Omdat het een groothandelsmarkt is, trekt de markt ook veel buitenlanders aan die van over de hele wereld komen en producten in grote hoeveelheden kopen en naar hun thuisland exporteren. 
Pratunam is een prima uitvalsbasis wanneer je een bezoek brengt aan Bangkok.

Winkelen in BangkokWie genoeg heeft van het slenteren door de vele steegjes, kan zich uitleven in het Platinum Shopping Center, elektronica aanschaffen in het Pantip Plaza of een korte wandeling maken door de moderne Central World Mall.

Routebeschrijving: op ongeveer 10 minuten lopen van BTS-station Chit Lom. Openingstijden: 09:00-20:00 uur

5. Khlong Toey Fresh Markt

Een van Bangkok’s grootste en drukste markten waar vers voedsel verkocht wordt is Toey Khlong. Of je nu op zoek bent naar verse vruchten of een heel restaurant van verse ingrediënten wilt voorzien, op deze uitgestrekte markt is werkelijk alles te koop. Hier kun je eens op een andere manier winkelen in Bangkok.

Tegen een achtergrond van moderne en flitsende gebouwen en torenhoge flats, snijden slagers verse stukken vlees en worden groenten op gevlochten matten uitgesteld en verkocht.

De markt behoort tot de grootste levensmiddelen markten in Bangkok, er is dus altijd ruim voldoende te koop en te zien.

Routebeschrijving: neem de MRT naar Khlong Toey station. Openingstijden: 24 uur per dag, de middag is het meest geschikt

Lees ook