fbpx
Flora en fauna Opmerkelijk Uitgelicht 

Wilde tijgers gezien in Thailand en Cambodja

Op een van de locaties die op de werelderfgoedlijst staan in Thailand is de bedreigde diersoort, wilde tijgers gezien. We zeggen niet waar, want dan worden ze door toeristen of stropers verjaagd.

Om tijgers is in Thailand veel te doen. De bedreigde diersoort die wereldwijd in het wild nog maar zo’n 4000 exemplaren telt, wordt het meest gezien in de dierentuin. Ook de notoire tijger tempel komt er vaak mee in het nieuws.Wilde tijgers gezien op werelderfgoed locatie

Om niets en niemand te storen zijn op een aantal locaties camera’s opgesteld om wilde beesten te kunnen volgen. Het departement voor de nationale parken heeft daar aan mee gewerkt. 158 plekken werden uitgezocht omdat die aantrekkelijk zouden zijn voor de tijger als leefgebied en jacht gebied.

Blij verrast waren de medewerkers bij het bekijken van de beelden. 18 tijgers kwamen voor op de video’s.

5 mannetjes, 7 vrouwtjes en 6 welpen is een redelijk gezonde populatie. Ook was het een verrassing om dat op die plek tijgers voor het laatst gezien in 2002 werden.

De tijgers zijn niet alleen verrassend in aantal, maar zijn ook in prima conditie en lijken het goed te hebben.

Gezien, maar we zeggen niet waar

Gezien de druk die op de natuur staat, willen de autoriteiten niet zeggen waar de tijgers precies gezien zijn. In het verleden was dat vaak de aanleiding voor extra toeristenzoektochten die een bedreiging vormen voor het wild zijn van de tijgers. Nabijheid van de mens is niet goed voor wilde beesten.

Ook zouden stropers die in het verleden al de tijger hebben opgejaagd tot het uitstervingsniveau. Het gebied van het westelijk regenwoud gelegen in Cambodja en Thailand heeft nog ongeveer een 150 tot 200 tijgers. De ontdekking van deze populatie is een goed teken dat de tijgers zich misschien gaan herstellen.

Een tipje van de sluier lichten de autoriteiten op, het gebied waar de wilde tijgers zijn gesignaleerd maakt deel uit van de Dong Phaya Yen-Khao Yai world heritage site. Gelukkig is deze plek zo groot dat stropers en reisorganisaties er nog niet veel mee opschieten.

Een prachtige video Tigers revenge van National Geographic:

Lees ook

%d bloggers liken dit: