fbpx
Wijzen met je voeten in ThailandCultuur Uitgelicht 

Wijzen met je voeten in Thailand: doe het niet!

Het is not done: wijzen met je voeten in Thailand. Op internet dook een video op waarin een toerist hier lak aan heeft, ondanks dat een Thaise man haar hierop aanspreekt.

De Nederlands/Belgische en de Thaise cultuur liggen mijlenver uit elkaar. Als je met vakantie gaat naar Thailand, dan is het belangrijk dat je jezelf aan etiquette houdt.

Gedraag jezelf

Immers, je vindt het toch ook niet fijn als toeristen zich in jouw land misdragen? Wijzen met je voeten in Thailand bijvoorbeeld, dat is echt not done. Dat geldt ook voor je voeten boven iemands hoofd houden. Of je voeten op tafel neerleggen.

De Thai vinden dit erg onbeschoft. In de meeste gevallen zullen ze je er niet op aanspreken, omdat ze ook wel begrijpen dat hun cultuur anders is dan die van ons.

Maar in onderstaande video gebeurt dat wel. Het speelde zich eerder af in een bus, waarin een toerist haar voeten op dezelfde hoogte als het hoofd van een andere passagier neerlegt.

Asociaal en geen respect

Ondanks dat de man haar erop wijst dat ze dit niet moet doen, zie je in de video dat ze daarna gewoon haar voeten weer op de rugleuning van de stoel voor haar neerlegt. Dat is ronduit asociaal en bovendien niet respectvol richting de Thai.

Wijzen met je voeten in Thailand is dus echt onbeschoft. En zo zijn er nog meer zaken die je gemakkelijk kunt voorkomen met een beetje verstand en verdieping in de cultuur voor je op het vliegtuig stapt…

Lees ook