fbpx
Uitgelicht 

Werken aan geest en lichaam in Thailand

Je kunt naar Thailand gaan om vakantie te vieren. Je kunt er ook naar toe gaan om te helen. Dit zijn vier plekken die goed zijn voor geest en lichaam in Thailand.

Parelwitte stranden, fijne mensen, warm klimaat, heerlijk eten en indrukwekkende cultuur. Allemaal waar. Thailand is echter ook een spiritueel land, vol met mystiek. De gemiddelde toerist ziet dat wel, maar geven het niet zoveel aandacht.

Er zijn ook toeristen die juist op zoek zijn. Op zoek naar spiritualiteit. Voor die mensen zijn deze plekken voor geest en lichaam in Thailand.

New Life Foundation

Net buiten de charmante stad Chiang Rai in het noorden van Thailand ligt het resort van New Life Foundation. Een plek voor persoonlijke groei dat gebaseerd is boeddhistische leer en mindfullness. Het is opgericht door een Belgische boeddhistische monnik. De kamers zijn ruim en comfortabel. Er zijn zout-water-  en stoombaden.

Mensen vanuit de hele wereld komen hier naar toe om te hun burn-out, stress of depressie te verwerken. Ook verslaafden en mensen met relatie-problemen komen hier voor help. Je werkt twee uur per dag en verder ben je bezig met meditatie, yoga, therapie en coaching. Er wordt ook aandacht besteed aan je eten.

Gym Bangarang

Zoek je juist iets om met je lichaam te doen? Dan is Gym Bangarang misschien wel precies wat je zoekt. Net buiten Mae Sai in het noorden van Thailand ligt dit Muay Thai trainingscentrum. Het is opgericht door een voormalige marinier van het Amerikaanse leger. De instructeurs zijn allemaal oud-Muay Thai vechters.

Hier komen mensen naar toe om hun lichaam weer op gewicht en in balans te brengen. Je leert een nieuw dagritme aan, en er wordt gekeken naar welke voeding het beste bij jou past. Je leert ook welk trainingsprogramma het beste voor jou is, en hoe je het vol houdt nadat je weer naar huis bent gegaan.

Temple Retreat Thailand

In het plaatsje Fang, waar nog geen enkele toerist ooit van heeft gehoord, ten noorden van Chiang Mai, is een uniek oord. In Wat Sriboonruang beleef je de dag zoals boeddhistische monniken in Thailand het leven. Je leert er dus niet alleen mediteren, maar je gaat s’morgens ook mee op pad om eten te verzamelen en in de avond zing je de boeddhistische teksten in het Pali (Chanting).

Alle monniken spreken Engels. Je kunt er een paar dagen tot een paar maanden blijven. Dat bepaal jijzelf. De omgeving is ook mystiek en helpt meer aan je spirituele tocht. Een mooie plek om te werken aan geest en lichaam in Thailand.

The Cabin Chiang Mai

Hoewel erg lux uitgevoerd, Cabin Chiang Mai is een echt een plek die je leven veranderd.  Mensen met verslavingsproblemen, traumaverwerking, depressie en obesitas komen hier voor help. Een team van specialisten helpt hun daarbij. Evenals de rustieke omgeving waar mensen helemaal tot henzelf kunnen komen.

Hier krijgen cliënten psychologische hulp, maar ook yoga, mindfullness- en meditatie-trainingen. Je wordt vooral getraind op je (emotionele) weerbaarheid, zodat je het leven van alle dag weer aankan wanneer je jezelf weer begeeft in de wereld.

Lees ook

%d bloggers liken dit: