Wel of niet Bangkok doen?

Thailand is een enorm land, een beetje te vergelijken met Frankrijk. Het is onmogelijk om alles te zien in enkele weken. Veel reizigers vragen zich daarom af of ze wel of niet Bangkok moeten doen. 

Lijkt een gekke vraag, niet? Veel mensen zullen nu denken ‘hoe kun je een land bezoeken zonder de hoofdstad te hebben gezien?’ En toch is de vraag niet zo vreemd. Want stel je wil het culturele noorden zien, of je wilt naar de grens met Cambodja om Angkor Wat te bewonderen.


Je wilt eigenlijk ook nog de grens met Myanmar oversteken, want dan heb je er een stempeltje in je paspoort erbij. En natuurlijk is het de bedoeling om je vakantie te eindigen op een parelwit strand op een verlate Thais eilandje…. Oh ja, je gaat drie weken. Dat wordt puzzelen!

Wel of niet Bangkok

Wel of niet Bangkok
Bangkok heeft veel kanalen (Khlong)

Veel reizigers kiezen ervoor om de Thaise hoofdstad links te laten liggen en meteen van Suvarnabhumi Airport door te reizen naar een andere bestemming. Zij vinden Bangkok veel te lawaaiig, te druk, te duur en te vies.

Die mensen hebben een punt. Bangkok is dat allemaal, daar is niks tegen in te brengen. Verder is de kans dat je slachtoffer wordt van een scam vele malen groter dan in andere steden.

Daarnaast is Bangkok veel heter dan de rest van Thailand. De warmte blijft namelijk hangen in het vele beton. Daardoor is er nauwelijks enig verschil in dag- en nachttemperaturen.

Mensen die wel Bangkok gaan bewonderen, nemen dat op de koop toe. Daardoor hebben ze een veel rijkere vakantie dan mensen die doorreizen. De Thaise hoofdstad heeft namelijk heel veel te bieden. Natuurlijk de bekende toeristische trekpleisters (zie hier welke er allemaal zijn) als Wat Pho, Wat Phra

Wel of niet Bangkok
Markten zijn er talrijk

Kaew, Chinatown, The Grand Palace en niet te vergeten: e weekeindmarkt Chatuchak. Bangkok heeft iets magisch, iets mysterieus. Elk steegje, pleintje, marktje; het is allemaal zo bijzonder.

Hoe lang?

Mocht je besloten hebben om Bangkok te bezoeken, dan vraag je jezelf vast nog af… Hoeveel tijd moet ik daarvoor uittrekken? Uiteraard kun je er weken blijven en steeds weer iets nieuws ontdekken, maar doorgaans is drie dagen genoeg om de belangrijkste bezienswaardigheden van de Thaise hoofdstad te bewonderen.

Je kunt later altijd nog een keer terugkomen om meer te gaan ontdekken. Je landt er namelijk, dus waarom zou je er niet een paar dagen blijven?

5 Comments - Write a Comment

 1. Koop een 3 daags metro abonnement en je kunt voor 300 bath zonder files door heel Bangkok toeren.

  Reply
 2. Bangkok is een stad die je moet leren waarderen. Na je (doorgaans lange) vlucht kom je vermoeid aan in een stad due overweldigend is. Inderdaad: lawaai, rare geuren, drukte en hitte. Daarbij is Bangkok ook niet gelijk heel overzichtelijk qua infrastructuur, sta je in een taxi vrij snel in de file en als je niet uitkijkt wordt je ook nog eens opgelicht door een malafide tuktukchauffeur. Geen wonder dat mensen die er voor het eerst zijn niet weten hoe hard ze er weg moeten komen 🙂
  Maar; Bangkok heeft heel veel te bieden! Als je eenmaal gewend bent aan de hectiek en de temperatuur, dan kun je Bangkok goed hebben. Van leuke markten tot grote luxueuze malls, je kunt er goed fietsen met een van de fietstours die aangeboden worden, maak een Khlongtour in een longtailboot en vaar langs de achterkanten van de huizen van de bewoners. dan zie je een hele andere kant van de stad. Ik vind Bangkok echt top.

  Reply
 3. · Edit

  Onze mening : niet voor een paar dagen maar wel voor ruim 2 weken !!! Wij houden van Bangkok en gaan er februari voor de 4e x heen voor 16 dagen …..
  De stad boeit ons zo dat we elke keer weer verrast zijn door alles wat Bangkok te bieden heeft ❤️

  Reply
 4. Ik ben nu een week terug uit Thailand en ben 4 dagen in Bangkok geweest. Ik vond het er heerlijk! Heb veel leuke dingen gedaan: de bekende (en minder bekende) tempels, (drijvende) markten, skybar, Khao San Road, een fietstocht, varen op de Chao Praya en door de khlongs. Als ik weer naar Thailand ga, en dat doe ik zeker, zal ik weer een paar dagen in Bangkok blijven.

  Reply
 5. De vergelijking met Frankrijk is heel aardig.
  Je hoeft echt niet elke keer als je naar Frankrijk gaat ook naar Parijs te gaan.
  Maar je moet er natuurlijk wel een keer geweest zijn.

  Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.