fbpx
Weg tussen Chiang Mai en Chiang Rai dichtUitgelicht 

Vertragingen op de weg tussen Chiang Mai en Chiang Rai

Hevige regenval eist zijn tol in het noorden van Thailand. De weg tussen Chiang Mai en Chiang Rai is een tijdlang gesloten geweest. Vertragingen komen nog steeds voor, al is de weg weer open.

De weg (road 118) is door hevige regenval op meerdere plekken ondergelopen, zodat je er alleen met een terreinwagen door kan. Busdiensten kunnen dat niet. Maar dat is nog niet het grootste probleem. Door een aardverschuiving is een deel van de weg, weggespoeld. Een vrachtwagenchauffeur die het te laat zag reed er pardoes in.  Er is nu een tijdelijke reparatie uitgevoerd, zodat de weg weer berijdbaar is. Bij tijd en wijle, vooral bij veel verkeer, ontstaan er files en dus vertragingen.

Regenbui van 11 uur

Het weer was dit weekeinde bar en boos in het noorden van Thailand. Leo Schuur, die in Chiang Rai woont en werkt, filmde de bui vanuit zijn Italiaanse restaurant de regenbui die om negen uur in de vrijdagavond begon. En pas om acht uur de volgende ochtend ophield.

Toen hij op zaterdagochtend naar zijn werk reed, filmde hij vanuit zijn auto de toestand op de weg. Waarbij ook een deel van de weg was ondergelopen.

Weg tussen Chiang Mai en Chiang Rai

Niemand weet dus hoelang de reparaties gaan duren en de weg tussen Chiang Mai en Chiang Rai weer volledig toegankelijk is. Houdt dus rekening met flink wat meer reistijd.

Dat geldt ook voor iedereen die met de bus gaat. Houdt rekening met zeker anderhalf uur meer reistijd dan normaal.

Foto’s van de wateroverlast

Lees ook

%d bloggers liken dit: