fbpx
weerswaarschuwing in thailandUitgelicht Weer in Thailand 

Weerswaarschuwing in Thailand vanwege tropische storm ‘Mun’

De komende dagen is een weerswaarschuwing in Thailand van kracht. Vooral in het oosten en het zuiden van het land kan het flink gaan spoken.

Dat melden de Thaise weersautoriteiten. De tropische storm ‘Mun’ is namelijk onderweg en brengt het nodige noodweer met zich mee.

Vooral het oosten en zuiden krijgen er volgens het Thai Meteorological Department meet e maken. Van 16 tot en met 21 juli is de voorspelling dat er zware regenval volgt.

Dit kan overstromingen opleveren en bovendien zorgen voor hoge golven. Tijdens de storm zelfs tot 3 meter hoog. Dit houdt in dat kleine bootjes niet uit mogen varen. Houd dit dus goed in de gaten als je van plan bent een boottocht naar een van de eilanden te maken.

Volg dus ook altijd de instructies van de strandwachten op en kijk welke vlag er wappert. Is dit de rode vlag? Ga dan de zee niet in!

Populaire Thaise eilanden

De gebieden waarvoor de weerswaarschuwing in Thailand geldt zijn: Nakhon Nayok, Chachoengsao, Chon Buri, Rayong, Chanthaburi en Trat in het oosten. Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat en Phatthalung in het zuidoosten en Ranong, Phang Nga, Phuket, Krabi, Trang en Satun aan de westkust.

Voor wie niet zo bekend is met de namen van de provincies: in Trat liggen bijvoorbeeld Koh Chang en Koh Kood en in Satun ligt Koh Lipe. Dit zijn populaire eilanden onder toeristen.

Lees ook

%d bloggers liken dit: