fbpx
weekendmarkt van Chiang MaiChiang Mai Ontdek Thailand 

Weekendmarkt van Chiang Mai (video)

Toeristen die van plan zijn de noordelijke Thaise stad te bezoeken, kunnen het beste hun reis zo plannen dat ze er ook op in het weekeinde zijn. De is er namelijk de weekendmarkt van Chiang Mai.

De markt is  meer een braderie Thaise stijl die zich binnen de oude stadsmuren over een lange straat uitstrekt (niet te missen als je je met de taxi bij de stadspoort laat afzetten). Autoverkeer is niet toegestaan, dus je kunt naar hartenlust rondslenteren en uit alle macht proberen je kooplust te bedwingen.

Smullen tijdens de weekendmarkt van Chiang Mai

Chiang Mai staat bekend als het walhalla der kunstnijverheid, en dat is aan de artikelen in de kraampjes goed te merken. Sommige bijzondere artikelen zijn buiten Chiang Mai niet te vinden.

Enige zelfbeheersing is dan ook geen overbodige luxe, maar gelukkig kun je ter plekke een extra rugzak kopen. Als het niet helemaal goed is gegaan met de zelfbeheersing.

weekendmarkt van Chiang Mai

Je komt zintuigen te kort op de weekendmarkt van Chiang Mai. Zien, ruiken, horen, proeven. Zelfs de tempels zijn op deze zondag marktterrein, en het loont dan ook zeker de moeite af en toe even naar links of naar rechts af te slaan.

Shoppen totdat je voeten pijn doen!

Mochten je voeten van het staan en lopen pijnlijk worden, geen punt. Je zakt gewoon even lekker onderuit bij een van de provisorische ingerichte massageplekken en neemt een heerlijke voetmassage. Voor niet minder dan twee euro!

Wat ook een mooi moment is: Om klokslag zes uur, staat iedereen stil. Het speciale nummer voor Koning Bhumibol wordt gespeeld, en om de koning te eren blijft iedereen stilstaan totdat het liedje klaar is. Een heel bijzonder moment.

Je kunt ook aapjes kijken. Want je zult niet de enige toerist zijn op de de zondagsmarkt van Chiang Mai. Ik vind het zelf altijd leuk om te zien hoe de toeristen gekleed gaan. En of kan raden aan hun kleding, uit welk land ze komen.

Lees ook