fbpx
Bangkok Ontdek Thailand 

De waterwegen van Bangkok (video)

Het Venetië van het Oosten. Dat is een van de bijnamen van Bangkok. De waterwegen van Bangkok zijn nog steeds erg belangrijk voor de Thaise hoofdstad.

We kennen allemaal wel de beelden van de drijvende markt Damnoen Saduak. Maar wist je dat er in het verleden voornamelijk handel werd gedreven via de waterwegen van Bangkok?

Na verloop van tijd namen de wegen de functie van het water over.

Van veel kanalen tot machtige rivier

Bangkok telt veel waterwegen. Van kleine khlongs (het Thaise woord voor kanaal) tot de machtige Chao Phraya rivier die de stad doorkruist. Dat was dus ideaal voor handel en transport.

waterwegen van bangkokDat beeld veranderde in Bangkok en het transport over de weg nam het over. De rol van de waterwegen in Bangkok bleef belangrijk, omdat de wegen dichtslibden. Veel mensen nemen nog steeds de boot om zich van de ene naar de andere bestemming in de stad te begeven.

Met de boot over de rivier

Verreweg de belangrijkste van de waterwegen in Bangkok is dus de Chao Phraya. Je kunt als toerist ook heel eenvoudig gebruik maken van een van de vele boten die over deze rivier vaart. Voor een paar baht kom je al een heel eind en het is erg leuk om deze stad vanaf het water te zien.

Of je huurt een privélongtailboot voor een paar uur, die je door de kanalen in het oude Bangkok vaart. Daar wonen de mensen nog steeds aan het water en krijg je een heel mooi beeld hoe het er vroeger aan toe ging.

Khlong Saen Saep

Een andere leuke route om een keer te varen, is de Khlong Saen Saep. Oké, heel schoon is het niet (het kanaal stinkt enorm), maar een avontuur is het zeker. Ook hier hoef je het om de kosten niet te laten, want je bent nog meer dan een paar baht kwijt voor je boottochtje.

In de video hieronder zie je meer over de waterwegen van Bangkok.
Lees ook

%d bloggers liken dit: