fbpx
watervallen in thailand beklimmenAchtergrond Praktische informatie Uitgelicht 

Watervallen in Thailand beklimmen: wees voorzichtig

Tijdens je reis door Thailand wil je ook wat van de natuur zien. Watervallen in Thailand beklimmen leidt je naar prachtige plekjes, maar een ongeluk schuilt vaak in een klein hoekje.

Regelmatig komen er berichten in het nieuws van toeristen die watervallen in Thailand beklimmen en uiteindelijk overlijden. Een tijd geleden was dat ook weer het geval, toen een 30-jarige toerist uit Kroatië van de rand van een klif viel.

Val van 25 meter hoogte

De man was samen met zijn vrouw op huwelijksreis op Koh Samui, toen ze besloten de Khun Si waterval te beklimmen. Toen de toeristen samen op de achtste laag van de waterval waren, ging het mis. De man liep rond om het gebied te verkennen (op een hoogte van 25 meter), toen de vrouw ineens iets hoorde vallen.

watervallen in thailand beklimmenHet bleek haar man te zijn. Ze trof zijn lichaam aan en zocht hulp van mensen in de buurt. De toeristische autoriteiten hebben al beloofd meer waarschuwingsborden te plaatsen rond gevaarlijke attracties.

Erawan watervallen

Berichten zoals deze komen veel vaker in het Thaise nieuws. Watervallen in Thailand beklimmen kan behalve op de eilanden ook bij de Erawan watervallen in Kanchanaburi. Ook hier gaan dagelijks veel toeristen heen om te genieten van het prachtige natuurschoon.

Als je ook van plan bent om dit te gaan doen, dan wordt aangeraden om niet te dicht bij de rand van de waterval te komen. Het is daar soms verraderlijk glad, met alle gevolgen van dien. Wees verstandig en volg instructies op die op de borden aangegeven staan. Ga zelf niet op verkenningstocht, want je vakantie kan tragisch eindigen.

Lees ook

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: