fbpx
waterparken in thailandAchtergrond Uitgelicht 

Beste waterparken in Thailand op een rij

Hou je van actie tijdens het zwemmen? Dan heb je geluk, want er komen steeds meer waterparken in Thailand. Ik zet ze voor je op een rij!

Waterparken in Thailand worden namelijk steeds populairder. Tot een paar jaar geleden had je nog niet zoveel keuze, maar tegenwoordig valt er al flink wat te kiezen. En het goede nieuws – voor glijbaanliefhebbers zeker – is dat er behoorlijk wordt bijgebouwd in Thailand.

1. Siam Park City: dit is een van de oudere waterparken van het land. Het ligt in een van de vele voorsteden van Bangkok (Min Buri) en biedt een paar glijbanen. Aangezien het park al een tijdje bestaat, is het aantal attracties enigszins beperkt in vergelijking met de andere parken.

waterparken in thailand
Black Mountain Water Park.

2. Cartoon Network Amazone: dit waterpark ligt in de buurt van Bang Saray – op een steenworp afstand van Pattaya. Een jaar of wat geleden officieel geopend en het biedt flink wat spektakel voor zowel jong als oud. Een nadeel van dit park zijn de hoge prijzen voor zowel entree als de consumpties.

Hua Hin

3. Vana Nava Hua Hin Water Park: een van de waterparken in Thailand gebouwd in Hua Hin (zie foto boven). Deze badplaats is duidelijk the place to be waar je moet zijn als je van afwisseling houdt. Zo zijn er flink wat glijbanen die je hart sneller doen kloppen, zoals de Slide Jungle Zone met een vrije val van 18 meter hoog. Dit is niet voor niets de hoogste waterglijbaan van Thailand. Door de daling van 80 graden kun je snelheden tot 50 kilometer per uur halen.

4. Black Mountain Water Park: eveneens In Hua Hin. In totaal telt dit park negen glijbanen die spektakel bieden aan jong en oud.

5. Santorini Water Fantasy: Het derde waterpark in Hua Hin, dat iets voor de stad zelf ligt. Eveneens voorzien van flink wat glijbanen voor de nodige actie.

waterparken in thailand
Scenical World Khao Yai.

6. Scenical World Khao Yai: de nieuwste aanwinst onder de waterparken in Thailand. Het ligt in het Khao Yai National Park een prachtige omgeving op zo’n twee uur rijden van Bangkok. In totaal telt het park 15 duizelingwekkende glijbanen. Genoeg vertier dus voor jong en oud!

7. Het grootste waterpark van Thailand is sinds begin mei open. Deze eer gaat naar het Ramayana Waterpark in Pattaya met in totaal 21 glijbanen. Het ligt op zo’n 20 kilometer ten zuiden van deze beroemde en beruchte badplaats.

Je ziet het: in de buurt van de toeristische plaatsen kun je jouw lol op als je van glijbanen houdt waar je flinke snelheden op kunt halen.

Lees ook

%d bloggers liken dit: