fbpx
Achtergrond Uitgelicht 

Wat zijn de kosten in Thailand?

Het is een vraag die volgers ons vaak stellen. En die vraag is minder makkelijk te beantwoorden dan het lijkt. Want de kosten in Thailand zijn voor iedereen anders. 

Verblijf je bijvoorbeeld in een Bed & Breakfast, dan zijn je dagelijkse kosten heel anders dan wanneer je in een viersterren resort verblijft.

Eet je op straat, zoals de Thai doen? Of ga je elke avond naar een restaurant? Hou je van shoppen en evenementen, of lig je liever aan het strand?

Ga je uit? Discotheken of in een bar? Drink je bier, cola of exotische cocktails. In feite kun je de kosten in Thailand zo hoog of laag houden als je zelf wilt.

Eten en drinken

Als je op straat eet, dan kun je voor rond de 70 baht goed eten. En dan hebben we het over een complete maaltijd. Rijst, kip, soep, omelet. Als je naar de Thaise familierestaurantjes gaat (keuken voor in de zaak, plastic stoelen en tafels om aan te zitten) dan ben je iets duurder uit. Reken dan om 120 tot 150 baht per persoon.

kosten in ThailandGa je echter naar Thaise restaurants die airco hebben en goed ingericht zijn. Reken dan op ongeveer 400 baht. Sushi, Koreaans, Japans of westerse restaurant. Dan betaal je rond de 1000-1200 baht per persoon.

Lokale bieren (Chang, Leo, Singha) zijn redelijk goedkoop en vaak per halve liter verkrijgbaar. Ze word met ijs in je glas geserveerd. Maar dat hoeft niet, als je dat niet wilt.

Bronwater en frisdrank is eveneens betaalbaar. Wijn en sterke dranken (uitgezonderd de Thaise) zijn prijzig.

Verblijf

Ook hier is de keuze reuze. Afhankelijk van waar je bent in Thailand en wat je wilt. In Bangkok zijn de prijzen uiteraard hoger dan in elders in Thailand. Ruim genomen kun je een kamer met bed, douche en airco hebben vanaf zo’n 600 baht.

In Bangkok liggen zoals gezegd de prijzen iets hoger en moet je rekening houden met 800 baht. Goedkoper kan wel, voor 200 baht kun je ook kamer vinden (rond Khao San Road), maar dan slaap je in een dorm. Uiteraard met gedeelde wc en douche.

kosten in ThailandGa je voor mee dan driesterren hotels, dan lopen de prijzen natuurlijk snel op. Dan kan een kamer al gauw 2000 baht per nacht kosten. Dat is ruim vijftig euro. Duurder kan ook. Vaak is er geen ontbijt bij het verblijf inbegrepen. Daar moet je dan extra voor betalen.

Andere kosten in Thailand

Bij overige kosten moet je denken aan het maken van tours, persoonlijke hygiëne, transactiekosten bij het pinnen etc. Het maken van georganiseerde tours is super makkelijk. Op iedere straathoek (of bij je hotel) boek je een tour waarbij je meerdere bezienswaardigheden combineert.

Het is overigens heel leuk om de kosten te besparen en zelf op pad te gaan. Huur je eigen scooter of regel een privé-taxi (elke taxichauffeur kun je inhuren) en ga op avontuur. Heel leuk om te doen. En je sluit er ook vriendschappen mee, want zo’n taxichauffeur weet de plekjes waar de ‘gewone toeristen’ niet komen.

Lees ook

%d bloggers liken dit: