fbpx
Chiang Mai Nieuws Ontdek Thailand 

Wat Thaton in Noord-Thailand

Op ongeveer drie uur rijden vanaf Chiang Mai, aan de grens van Myanmar (het vroegere Birma), in het noordelijkste punt van Thailand ligt het dorpje Ban Thaton. Hier ontdekken we een bijzondere tempel. Wat Thaton.

De ligging van Wat Thaton en het dorp Tha Ton heeft ervoor gezorgd dat er altijd een strijd is geweest tussen Birma en Thailand; beide wilden zich het dorp  (en dus de tempel) toe-eigenen.

Hoewel het dorp inmiddels bij Thailand hoort, woont er een grote gemeenschap die afkomstig is uit buurland Birma. Het is zeer gewild bij toeristen. Het dorp ligt namelijk op de route als je van Chiang Mai naar Chiang Rai trekt. Of andersom.

Bijzonder

Deze tempel is echt anders dan alle andere tempels in Thailand. Hij bestaat uit vijf verdiepingen.  En elke verdieping heeft een ander doel. Op de eerste verdieping is een school die boeddhistische monniken opleid. Op derde verdieping staat een wit beeld van Boeddha. Op de vierde is het meditatiecentrum. En op de vijfde staat de eigenlijke tempel. Chedi Kaew.

Wat Thaton is gelegen in een rustige en natuurlijke omgeving. Toeristen kunnen rustig hun gang gaan, er wordt je geen strobreed in de weg gelegd. Zo kun je helemaal naar boven lopen, door het midden van de Wat. Eenmaal boven heb je een geweldig uitzicht  over het omliggende platteland, de rivier en de bergen. Overal staan prachtige beelden van onder mee olifanten.

Foto’s

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Leo Schuur van het e-magazine Thai Guru.

Deze diashow vereist JavaScript.

Lees ook

%d bloggers liken dit: