fbpx
Boeddhisme Rest van Thailand 

Bezoek brengen aan Wat Tham Sua in Kanchanaburi

In Thailand heb je de kans om veel indrukwekkende tempels te zien. Er is er echter eentje die echt aan je lijstje toegevoegd moet worden: Wat Tham Sua.

De Wat Tham Sua ligt op zo’n 10 kilometer afstand van Kanchanaburi en is een waar complex aan tempels. Deze tempel heeft nog een andere plus en dat is, dat deze tempels op een verhoogd plateau liggen. Hierdoor heb je twee vliegen in een klap, en prachtige tempels en mooie vergezichten.

Hoe kun je er komen?

Zelf zijn wij er met de fiets erheen gegaan, wat prima te doen is. Je krijgt een lekker kleurtje en nog wat extra lichaamsbeweging ook. Onderweg zijn we geen zware klimmen tegen gekomen, dus de tocht was vooral relaxed.

Verder kun je vanaf de busterminal met gemak een bus pakken naar Tambon Muang Chum en je rit duurt rond de 30 minuten, aangezien je ook wat stops maakt.

Verder is deze weg ook prima te doen om de scooter te pakken, een dag een scooter huren kost gemiddeld 250 baht.

Waar moet je op letten?

De Wat Tham Sua is een boeddhistische tempel, wat betekent dat er bepaalde kledingvoorschriften zijn. Zo moet je letten op de lengte van de broek, voor mannen en vrouwen moet deze lang zijn. Of mocht je een jurk dragen dan moet deze over de knie zijn.

Daarnaast moeten je schouders natuurlijk ook bedekt zijn, een shirt met een net even wat langere mouw is daarom aan te raden.

En wel hierom moet je hierheen..

De Wat Tham Sua is ontzettend mooi. Naast het feit dat de tempel redelijk druk bezocht wordt, sta je nooit te dringen. Dit komt mede omdat het een ontzettend mooi en ruim complex is waar alle verschillende tempels staan.

De uitzichten vanaf het plateau waar Wat Tham Suea opstaat heeft een prachtig uitzicht over de rivier en omringende natuur.

Maar de allergrootste reden om erheen te gaan zijn de indrukwekkende tempels die je echt ongelooflijk zullen verbazen. Wij hebben in totaal 2,5 uur hier rondgelopen totdat het complex ging sluiten. Houd dus goed de openingstijden in de gaten – open van acht tot half vijf.

Lees ook