fbpx
Thailand voor 300 bathBangkok Uitgelicht 

Wat te doen in Bangkok voor 300 baht?

Het is algemeen bekend dat Bangkok duurder is dan de rest van het land. Maar toch. Ook daar kun je voor minder dan zeven euro vijftig iets ondernemen. Hier een paar voorbeelden over wat te doen in Bangkok voor 300 baht. We vinden het leuk als jullie de lijst aanvullen.

Er zijn veel, heel veel massagesalons in Bangkok. Maar ik wil toch de klassieke Thaise voetmassage aanraden, Baan Dalah Mind Body Spa geheten. Die zit op Sukhumvit Soi 8 en er wordt klassieke Thaise massage aangeboden.

Het gediplomeerde personeel volgt de traditionele reflexologie-methode om het hele lichaam te ontspannen. De ontvangst is vriendelijk en de faciliteiten fris en schoon. Prijs: 300 Baht ( 7 euro 95) voor een uur massage.

Bekijk een Muay Thai Fight

Thai boksen is een zeer ernstige zaak en een nationale sport. Elke dag kun je groepen fans naar de televisie zien kijken of naar de radio thaiboksenluisteren om hun favoriete vechters te volgen. Zo ook bij het MBK Shopping Center. Een groot winkelcentrum in Bangkok aan de 444 Phayathai Road.

Elke taxichaffeur en tuktuk-driver kent het MKB Shopping Center. De wedstrijden zijn elke woensdagavond net buiten het MBK winkelcentrum vanaf 18.00 uur. Muay Thai is een belevenis. Prijs: Gratis.

Pak een film

Voor de prijs van een bioscoopkaartje hoef je het niet te laten. Naar de bioscoop in Bangkok. Die zijn er in overvloed. Voldoende keuze om even weg te dromen in een koele airco-ruimte met een beker popcorn.
Prijs: tot 190 Baht (vijf euro). Veel bioscopen geven op woensdag korting op het reguliere aanbod tot 100 Baht (twee euro 65.)

 

Eet een Durian

Overal is hij in de straten van Bangkok te koop. De Durian, heerlijk maar berucht om de geur. De penetrante geur heeft het fruit verbannen uit bijna elk hotel en taxi. Maar de Thai zien de durian als de Koning van Fruit, om haar romige textuur. Ze knijpen gewoon de neus dicht en nemen een hap. Probeer het eens!

durian-300x225Prijs: ongeveer 150 Baht (bijna vier euro).

Ride the Sky Asiatique

Beleef hoog boven de stad de langzaam ronddraaiende Asiatique Sky Ferris Wheel oftewel het reuzenrad. Net als de London Eye of de Navy Pier in Chicago. Deze attractie is een beetje toeristisch, maar het uitzicht is indrukwekkend en de tickets redelijk geprijsd. Pak een diner na afloop en maak een wandeling rond de nabijgelegen markten en winkels. Adres: 2194 Charoen Krung Road,

Prijs: 250 Baht (6 euro 60).

Lees ook

%d bloggers liken dit: