Wat te doen in Chiang Mai? (video)

Vraag iemand die wel eens in Thailand is geweest, welke plaatsen hij of zij dan zoal bezocht heeft. De kans is aanzienlijk dat de naam Chiang Mai valt. Wat kun je er zoal doen?

Chiang Mai geldt als een van de hoogtepunten van Thailand. In deze stad barst het van de cultuur en de plaats is omringd door mooie natuur. Maar er is meer dat de tweede stad van Thailand zo levendig maakt.


doi suthep

Goedkoop tot zeer luxe

Vanuit Bangkok vlieg je voor een appel en een ei naar Chiang Mai. Of je pakt de nachttrein als je een overnachting wilt uitsparen. Over accommodaties gesproken: voor een paar euro kun je er al overnachten in een guesthouse.

Verblijf je liever in alle luxe? Zoek dan je heil in een van de resorts. Eigenlijk is er voor ieder wat wils.

Datzelfde geldt voor de restaurants. Net als overal in Thailand kun je ook hier voor pak ‘m beet een euro heerlijk eten op straat – bijvoorbeeld op de avondmarkt.

Ben je het Thaise eten een keer beu (wat ik me nauwelijks voor kan stellen), dan kun je terecht in een van de vele restaurants die buitenlands eten serveren. Van Japans tot Italiaans, je vindt het er allemaal.

Dagtrips

Vanuit Chiang Mai kun je ook mooie dagtrips maken naar bijvoorbeeld de Gouden Driehoek en naar Doi Suthep. Op de laatste berg vind je Wat Phrathat, een van de mooiste tempels van Thailand. Alleen al de klim naar boven is de moeite waard, laat staan het uitzicht over de stad.

Hou je meer van avontuur? Ga dan ziplinen. Of kies ervoor om een dag olifanten te gaan verzorgen in Elephant Nature Park. Of je maakt een fietstocht door de oude stad. In deze stad in het noorden van Thailand hoef je jezelf echt niet gauw te vervelen.

In de video hieronder zie je wat je allemaal kunt doen in Chiang Mai. En dat in een notendop!

One Comment - Write a Comment

  1. NIET AAN TE RADEN

    Een dagtrip vanuit Chiang Mai naar de Gouden Driekhoek (Golden Triangle) vind ik persoonlijk absoluut niet aan te raden, tenzij mensen het niet erg vinden om hiervoor 8 uur in de bus te zitten. Meer zou ik dat advies willen geven om dat vanaf Chiang Rai te doen. En maak er dan een leuke dag van en kies naast de Golden Triangle, ook het oude Chiang Saen en ga naar Mae Sai, de meest noordelijke plaats van Thailand.

    Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.