fbpx
Ontdek Thailand Praktische informatie 

Wat te doen bij aankomst in Thailand

Aankomst In ThailandHet vliegtuig scheert laag over de miljoenenstad Bangkok en de piloot zet de landing in. Een gezonde opwinding maakt zich van je meester. Eindelijk ben je er.

Het landingsgestel giert naar beneden, de rem gaat erop en het vliegtuig taxiet naar de slurf. Maar wat te doen bij aankomst in Thailand voordat je naar de taxistandplaats rent?

Ergens tijdens de lange vlucht wordt de arrival (aankomst) – en departure (vertrek) card uitgedeeld. Die kun je op je gemak invullen. Want je hebt tijd genoeg.

Als je iets niet helemaal snapt bij het invullen, vraag het aan het personeel of je buurman of buurvrouw. Want je mag niets overslaan! Vul je het niet volledig in? Dan heb je pech en moet je voor de balie het formulier alsnog compleet maken.

Paspoort

De aankomstkaart wordt van de vertrekkaart afgescheurd bij de paspoortcontrole, waar je een visum voor dertig dagen in je pas krijgt gestempeld. Bij het douanehokje wordt een foto gemaakt van iedereen die het land binnenkomt en ook weer verlaat. De vertrekkaart stop ik altijd in het plastic hoesje van mijn paspoort. Bewaar die in ieder geval erg goed. Want ze willen die graag terug wanneer je weer naar Nederland vliegt.

Zo gauw als je immigratie gepasseerd hebt zie je de transportbanden voor het ophalen van de bagage en de eerste visum-voor-thailandgeldwisselkantoortjes. Op een groot bord zie je het vluchtnummer en het nummer van de transportband. Maar vaak wordt in het vliegtuig al omgeroepen vanaf welke jouw bagage aankomt.

Verder na aankomst in Thailand

In Thailand is geld pinnen duurder dan geld omwisselen. Per transactie bij de ATM ben je 180 tot 200 bath kwijt. Dus neem cash mee. Ik heb altijd 500 euro bij me, naast de pinpas en creditcard voor onverwachte grote uitgaven of noodgevallen.

Volgens de laatste berichten moet je voor een gunstige koers naar de ‘kelder’, door de bordjes ‘Airport Rail Link’ te volgen via een roltrap. Het wisselkantoor daar rekent 38 tot 39 baht voor een euro. Maar dat kan ook in de vertrekhal, waar je een ruime keuze hebt. Check de valutameter voor de actuele stand van zaken.

BahtVoor ons is 1.000 baht, (25 euro) geen wereldbedrag. Voor de meeste taxichauffeurs wel, ze hebben daar meestal geen wisselgeld voor terug. Dus vraag de caissière van het wisselkantoor een briefje van 1.000 klein te maken (Bang Joi) of koop ergens bij een van de toko’s een fles water voordat je een taxi neemt bij de ‘public-taxi’.

Simkaart kopen

Koop op de luchthaven alvast een Thaise simkaart met beltegoed. Voor twintig euro kun je een maand lang onder meer WhatsAppen, TripAdvisor checken en met kennissen en vrienden in Thailand bellen.

Je loopt in de aankomsthal naar rechts, richting Meeting Point, daar kom je stands tegen van diverse mobiele providers, zoals AIS, True Move en DTAC. Hou je paspoort wel bij de hand, want die heb je nodig tijdens het registreren.

Voor meer uitleg over aankomst op Suvarnabhumi Airport zie hier.

Lees ook

3 Thoughts to “Wat te doen bij aankomst in Thailand”

  1. albert

    een sim kaart kopen op het vliegveld is veel duurder dan in het binnenland dus als het kan stel dat uit en koop er een in de familymart of 7eleven. zet er tegoed op net voor je naar huis gaat en als je binnen een half jaar weer heen gaat kan je dezelfde sim blijven gebruiken

  2. Jay

    Koh Samet is toch nog wel een uurtje of 3/4 rijden van Bangkok . Old-Amsterdam … is volgens mij op Koh Chang .

  3. Houd je van het strand ? Kom dan naar Koh Samet ,niet ver van Bangkok , en bezoek daar dan ook het Nederlandse barretje Old-Amsterdam in de hoofdstraat !

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: