fbpx
Ontdek Thailand 

Wat Prah Jom Klao Rachanusorn (video)

Als je denkt ‘als je een tempel ziet, heb je ze allemaal gezien’ dan heb je vast en zeker nog niet Wat Prah Jom Klao Rachanusorn in Lampang gezien. Alleen voor mensen met een goede conditie!

Thailand kent heel veel tempels, en de meeste zien er allemaal hetzelfde uit. Enkele tientallen springen er uit, omdat ze een andere archtectuur hebben of van bijzonder materiaal zijn gebouwd.

Zo heb je in Chiang Mai een tempel van zilver en mogen we natuurlijk niet Wat Rong Khun in Chiang Rai vergeten. De witte tempel.  Maar Wat Prah Jom Klao Rachanusorn is van een hele andere orde. Op de top van een berg.

Grote hoogte!

We houden maar even de officiele naam aan, Wat Prah Jom Klao Rachanusorn. Want zoals dat in Thailand gaat krijgt een gebouw al snel verschillende namen. Zo draagt deze tempel ook namen als Wat Phabatpuphadang. Wat Phrabuddhabat en Wat Do. De start van de bouw van deze bijzondere tempel was in 2004 en ze zijn nog aan het bouwen.

De tempel bestaat uit twee delen. Op  het het eerste deel vind je een pagoda en een soort pastorie. Het tweede deel is veel en veel hoger. En je moet een behoorlijk klim maken die er niet om liegt. Als je dit gaat doen, besef dan dat je goed in conditie moet zijn. Er rijden busjes die je naar  boven brengen,  dat kost rond de 100 baht (2,40 euro) per persoon. Daarna komt nog een hele stijle klim die je te voet doet,  van zeker een paar honderd meter. Tip: neem water mee, want dat is op de top niet te verkrijge,

Je vindt Wat Prah Jom Klao Rachanusorn in het Vichet Nakorn Sub-district, Chaehome Distric in de provincie Lampang in Noord-Thailand

Video

 

Lees ook

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: