Wat Pha Sorn Kaew in Phetchabun

Wat Pha Sorn Kaew is een boeddhistisch klooster in Khao Kor dat twee namen heeft. Het staat namelijk ook bekend als Wat Phra Thart Pha Kaew. Het is een unieke tempel die gemakkelijk zich kan meten met de Notre Dam in Parijs, de Sixtijnse kapel in Rome of de Taj Mahal in India. 

De provincie Phetchabun ligt in op randje van midden- en het noorden van Thailand, op ongeveer 5 uur rijden van Bangkok. Zoals je op onderstaande video kunt zien is het een indrukwekkende omgeving die in vruchtbare vallei van de rivier van de Pa Sak ligt. In dit gebied ligt veel natuurschoon, nationale parken, gebergte met prachtige watervallen en grote meren.


Glazen klip

Wat Pha Sorn Kaew betekent ‘tempel op een glazen klip’ ligt op een 830 meter hoge bergpiek. De belangrijkste pagode en de omliggende gebouwen zijn versierd met meer dan 5 miljoen kleurrijk mozaïek tegels. Er zijn vijf zittende Boeddha beelden en een prachtig glas in lood tuinhuisje. Verder is er nog een kleinere pagode een van de in de tuinen.

De belangrijkste tempels en tuinen zijn volledig open voor bezoekers. Helaas moet je wat moeite doen om er te komen, want de plek is niet bepaald ingericht op toeristen. Je kunt er alleen komen met een eigen auto of toerbus, omdat er geen openbaarvervoer rijdt vanaf de dichtstbijzijnde steden Lom Sak, Phetchabun en Phitsanulok.

Video Wat Pha Sorn Kaew

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.