fbpx
Wat Pathum WanaramBangkok Ontdek Thailand 

Pathum Wanaram, tempel tussen alle commercie

Wat Pathum Wanaram (Thai: วัดปทุมวนาราม) is een boeddhistische tempel in Bangkok. Het is gelegen tussen de winkelcentra Siam Paragon en CentralWorld en tegenover Siam Square. Het is een oase van rust tussen alle commercie.

De tempel werd opgericht in 1857 door koning Mongkut, als een plaats van aanbidding nabij zijn paleis, Sa Pathum. In de tijd dat de tempel werd opgericht bestond de omgeving voornamelijk uit rijstvelden, alleen toegankelijk via de khlong Saen Saeb.

De tempel is een koninklijke tempel van de derde klasse. De hele naam van de tempel is Wat Pathum Wanaram Ratcha Wora Viharn, maar deze wordt nauwelijks tot nooit gebruikt.

Delen

De tempel is in verschillende delen gescheiden; er is een pagode, een coördinatie hal en een centraal tempel. Het interieur van het belangrijkste tempel is zeer indrukwekkend. De sfeer is zowel koel als rustgevend. Die rust is zelfs overweldigend als je van het drukke Bangkok Wat Pathum Wanaram binnenstapt.  Er zijn enkele prachtige muurschilderingen te zien. Het traditionele design van architectuur combineert met moderne architectuur waardoor de kijk erg interessant.

Wat Pathum Wanaram

Bij de tempel is de Phra Meru Mas gelegen, een reconstructie van het crematorium van de overleden prinses Srinagarindra. Na haar crematie op Sanam Luang inmaart 1996 werden haar overblijfselen overgebracht naar dit gebied in een uitgebreide processie. Het crematorium is een uniek voorbeeld van het oude vakmanschap met sierlijke sjablonen en gelakte sculpturen. Het vertegenwoordigt de berg Meru, de hemelse woonplaats van de goden.

Gratis

Er is geen entree. U kunt door de tempel minstens een uur dwalen. Wat Pathum Wanaram is gemakkelijk te bereiken vanaf Siam BTS Station en slechts 5 minuten lopen van Siam Paragon Mall. Het nemen van foto’s rond de tempel is toegestaan, en zelfs sommige van de monniken moedigen dit zelfs aan en poseren graag voor je.

Video

Lees ook