fbpx
Wat Pariwat, de 'David Beckham tempel'Ontdek Thailand 

Wat Pariwat, de ‘David Beckham tempel’

Wat heb je veel in Thailand? Seven-elevens en Boeddhistische tempels. Je struikelt er zowat over. Zo af en toe kom je ook een hele speciale tegen. Zoals Wat Pariwat die ook bekend staat als de ‘David Beckham tempel’.

Hoe komt deze buitenissige en tegelijkertijd mystieke tempel aan die bijnaam? Thongruang Haemhod,  de kunstenaar die tempel heeft ontworpen kreeg van de hoogste boeddhistische leider van Wat Pariwat toestemming om het bladgouden beeldje van Beckham te plaatsen tussen alle boeddhistische figuren. Volgens de boeddhistische leider is voetbal voor velen hetzelfde is als religie. Je vindt het beeld van de voetballer aan de rechterkant van het hoofdaltaar.

Niet alleen Beckham

Het blijft echter niet bij voetballer David Beckham. Er zijn binnen en buiten veel meer bijzondere en bekende figuren en beeltenissen te ontdekken. Wat te denken van Romeinse soldaten. Ook Vikingen en Perzische strijders zijn te bewonderen. Een figuur die zo uit de film ‘ Planet of the Apes” lijkt te zijn gestapt. Bijen en vliegen in mooie spetterende kleuren ontbreken ook niet.

Wat Pariwat, de 'David Beckham tempel'Naast een oude Chinese krijger, cupodi’s en diverse andere boeddhistische en hindoeïstische figuren kunnen we ook Captain Hook ontdekken. Che Guevara ontbreekt ook niet. En wat de te denken van de Griekse oppergod Zeus? Ook present!

Info Wat Pariwat

Zonder nog meer te verraden wat er binnen en buiten deze buitenissige en tegelijkertijd mystieke tempel te vinden is, kunnen we zonder meer stellen dat je verbluft zal zijn na een bezoekje aan Wat Pariwat.

De tempel vindt je op 762 Rama III Road in Bangkok, 10120 Thailand.

Wat Pariwat, de 'David Beckham tempel'

Helaas zijn er geen video’s vinden die een goed overzicht geven van Wat Pariwat. Misschien dat onze lezers kan helpen. Wie helpt ons aan een goede video van de David Beckham Temple. We posten hem hieronder, met naam en bronvermelding.  Eeuwige roem en vermelding op internet valt je ten deel.

Lees ook

%d bloggers liken dit: