fbpx
Wat Nong BuaBoeddhisme Ontdek Thailand 

Wat Nong Bua in Ubon Ratchatani

Thailand heeft volgens eigen zeggen zo’n 40.000 boeddhistische tempels. Daar zitten er een paar hele bijzondere bij. Wat Nong Bua in Ubon Ratchatani is er daar een van.

Als een Thai je op sleeptouw neemt in een bepaald plaatsje, dan zal hij vast en zeker je ook meeslepen naar de plaatselijk boeddhistische tempel, een Wat in de Thaise taal. Vaak zijn die niet zo heel bijzonder, heb je er een gezien, dan heb je ze allemaal gezien.

Het lijken allemaal kopieën van elkaar. En de Thai zijn verrekte goed in het kopieren, dat weten we. Maar eens in de zoveel tijd kom je een bijzondere tempel tegen. En wat mij betreft van Wat Nong Bua daar ook onder.

Ook Wat Nong Bua is een kopie

WP_20131109_003En niet zomaar de eerste de beste kopie. Namelijk van de chedi van Bodhgaya in Noord-India. Daar waar Boeddha is geboren en uiteindelijk verlichting vond. En gek genoeg is het de enige Wat in Thailand die een kopie daarvan is. Je zou er meer verwachten, in een boeddhistisch land.

De tempel bestaat drie vierkante torens die naar boven smaller worden. Ze zijn wit van kleur en met goudkleurige figuren bekleed. Behalve boeddhistische tekens zie je ook streekgebonden figuren (Isaan Art) De grootste toren is de tempel waar je kunt mediteren of bidden.

Binnen gaat het wit en de gouden versieringen. In het midden van de toren staat een soort replica van de toren, maar dan in geheel goud uitgevoerd. Je kunt er omheen lopen en op elke vlak staat een Boeddhabeeld of andere relikwieën waar de gelovige kan mediteren of Boeddha om raad kan vragen.

Waar vind ik Wat Nong Bua?

Er heerst een serene rust, en toen ik er was heb ik geen monnik in deze ruimte gezien. Blijkbaar beperken zij zich tot de andere torens.

Wat Nong BuaHighway 212

Ubon-Amnat Charoen

Ubon Ratchathani

Het is niet ver van de het centrum van Ubon Ratchathani. Je kunt een tuk-tuk huren, maar de rode Songteaw bussen komen er ook. En dat is een stuk goedkoper.

Lees ook