Wat neem je niet mee naar Thailand

niet mee naar ThailandOp Hier is Thailand hebben we het al eens gehad over wat mee te nemen en hoe je reistas in te pakken. Maar weinig aandacht aan: wat neem je niet mee naar Thailand. Hier enkele tips om je reis te veraangenamen.

De algemene stelregel is: neem zo weinig mogelijk mee. Want elke kilo extra is meer gesleep in een voor onze begrippen erg heet klimaat.


Zo is mijn trolleybag, enkele jaren geleden ingeruild voor de rugzak, meestal een kilo of twaalf tot veertien zwaar. Vooral kleding is iets waar veel menen zich op verkijken. Probeer vooral daar zoveel mogelijk van thuis te laten.

Kleding

Je jeans is alleen handig voor als je in Nederland naar het vliegveld gaat en op de weg terug. Althans in de koude maanden. Eenmaal daar leg je die zware broek helemaal onder in je tas om die er bij vertrek weer uit te halen. In alles andere gevallen: draag katoenen lichte broeken. Wat de jas betreft. Je gaat toch per trein naar Schiphol of met de auto. Waarna je meteen in de warme vertrekhal arriveert. Tip: Als het fris is, doe een licht regenjack aan. En voordat je inchekt in je reistas doen. Neem wel een simpele sweater mee, in je handbagage. In het noorden van Thailand kan het s’ avonds afkoelen en in de bus of trein kan de airco op vriezen staan. Handig is het om overhemden te dragen met borstzakjes. Voor geld, de boardingkaart en je geprinte ticket.

Neem verder mee twee overhemden met korte mouwen en twee met lange en een paar T-shirts, twee shorts en een katoenen lange broek. Althans, kleding FE Thailand Bangkok Chatuchakmarket 2006 7467waarvan je denkt daar kan ik het wel meedoen, twee of drie weken. Verder twee paar sokken, vijf onderbroeken en je sandalen. Als het even kan, doe je sandalen thuis vast aan. Want als je veel reist kan een paar zware schoenen behoorlijk gaan irriteren. Bedenk dat je veel kleren voor een prikkie op de Thaise markt kunt kopen.

Wat neem je nog meer niet mee? Een zwaar en te veel ruimte innemende strandhanddoek Meestal ligt er een handdoek voor je klaar in je kamer. En een strandmatje kost je bijna drie euro.

Kleding laten wassen kan overal. Of neem een paar kleine zakjes waspoeder mee en een stop voor de gootsteen. En bedenk: nogmaals alleen katoen, niets dat knelt of iets waar je snel in gaat zweten.

MobielOplaadstekker

Wat neem je niet mee naar Thailand? De oplaadstekker. We hebben heel wat op te laden tegenwoordig in de hotelkamer. En daar springen de reclames voor de oplaadwereldstekker op in. Kost al gauw twintig euro of meer. Niet kopen. Je kunt overal gewoon je Nederlandse stekker in het stopcontact steken.

Neem alleen die medicijnen mee die je op doktersadvies slikt. Wel een medicijnpaspoort halen en de pillen in de handbagage doen. De rest, als je iets mankeert, haal je gewoon bij de apotheek waar altijd deskundig personeel aanwezig is.

Houd je in met verzorgingsproducten. Tandpasta, tandenborstel, kam, voor de mannen een scheerapparaat, zonnebrandolie, shampoo, deodorant, aftershave en Deet, tegen de muggen, is voldoende. Alles in een kleine reistoilettas. De rest koop je voor een prikkie in een van de lokale winkeltjes. Een reisklamboe is helemaal overbodig. In gebieden met prikgrage muggen hebben kamers van hotels en guesthouses raamhorren. Zo nodig hangt er al een klamboe.

Niet mee naar Thailand: BoekenBoekenkast2

Ik nam altijd boeken mee. Zwaar en wat doe je ermee als je ze uit hebt? Meestal kun je ze achterlaten op je logeeradres waar vaak een boekenkast staat. Wil je niet meer slepen met literatuur, koop dan een e-reader. Daar kun je zelfs de lonely planet gids opzetten.

Reistas

Tot slot. Eigenlijk alles waarvan je denkt, dat zou ik misschien weleens nodig kunnen hebben want je weet maar nooit. Dat kun je thuislaten. Want dat gebruik je niet en neemt alleen maar ruimte in. Dat heb ik ook moeten leren en nam steeds weer te veel mee. En zaken die je echt niet wil kwijtraken moet je gewoon thuislaten.

Dus pak je reistas of rugzak zo in, dat het geen onoverkomelijke ramp zou zijn als die ergens verloren aankomt in een ver oord waar je helemaal niet moet zijn. Want alle belangrijke zaken zitten in je handbagage en je moneybag.

4 Comments - Write a Comment

 1. Wat neem je niet mee? De riem doe ik in de koffer, en die gaat om op plaats van bestemming. Schoenen die niet makkelijk in en uit stappen laat ik thuis, draag aan boord van het vliegtuig liever instappers of sneakers die ik zo aan kan trekken zonder veters te strikken. Deze 2 besparen een heel hoop gedoe op een luchthaven en je wint er tijd mee, voor jezelf, de beveiliging en de reizigers die ook door de metaaldetector moeten.
  Zeker als je moet overstappen is dit een aanrader.

  Andere tip van mij, Mocht je in Nederland een winterjas moeten dragen, leg deze in je koffer en weeg die mee. Zo neem je nooit teveel gewicht mee voor je ruimbagage.
  Op de luchthaven leg je de jas in de koffer, en trek je een zomerjack of blouse met lange mouwen aan. Zo krijg je het nooit koud aan boord van het vliegtuig.

  Wat betreft vloeistoffen. Zoveel mogelijk in de koffer, en alleen proefmonsters van een geurtje in je toilettas. Doe alle vloeistoffen apart inpakken, en deze in een aparte toilettas zodat je die meteen kan pakken mocht die door de xray eruit gevist worden. De kunst van het weglaten van zoveel mogelijk spullen in je rugtas oid. scheelt jou weer sjouwen, en zweten in Thailand. De grote rolkoffer hobbelt toch wel achter je aan. Neem daarentegen wel een set reserve kleding mee in je handbagage, zodat je nooit zonder zit mocht je koffer later aankomen. Minitube tandpasta meenemen voor in het vliegtuig, de douchespullen, gel, haarlak e.d. koop je daar bij de 7/11 wel of ze hebben die al bij het hotel voor je klaar liggen. Handdoeken hebben de hotels, en als je een badlaken wilt hebben, gewoon bij de receptie vragen. Vaak hebben ze die wel, en anders verkopen ze die op plaats van bestemming wel. Heb je voor jezelf gelijk al een souvenir te pakken. Neem ook kleding mee die je niet meer gaat aantrekken, handig op voor op je eerste dag en laatste dag, kan je die daar achter laten als je het niet meer gebruikt, hoef je het niet te wassen, en heb je wat extra ruimte in je koffer.

  Soms zie ik mensen reizen met koffiekannen en noem maar op, laat lekker thuis, informeer of je hotel een waterkoker heeft, en koop daar van de zakjes oploskoffie. En anders leen of koop je een reiswaterkokertje. Zijn niet groot. Wassen doe ik er niet, genoeg plaatsen te vinden waar je je was kan laten doen. En bij de laatste dag daar, een setje aantrekken dat je (eigenlijk) niet meer draagt, zodat je die op de laatste dag weg kan gooien daar. Heb jij je frisse en schone was al binnen, en hoef je niet met vuile was door te reizen.

  Reply
 2. Even voor de duidelijkheid. Ik, Bert Vos, heb dit bericht in september 2016 geschreven. Ik distancieer mij van dit verhaal, omdat het net lijkt alsof ik het vandaag ingeleverd heb en dat ik nog steeds verbonden ben aan deze site. Dat is dus niet zo. Dus, beheerder John Sarbach, graag geen verhalen meer van mij plaatsen of anders mijn naam erboven weghalen. Zet er maar redactie boven.

  Reply
 3. Tandenborstel, tandpasta, kam, shampoo waspoeder zijn ook niet nodig om mee te nemen. Kun je in Thailand ook voor een prikkie kopen.
  Wil je toch graag boeken meenemen, kies dan voor een e-reader. Je kunt er heel veel boeken op zetten en zo’n ding neemt maar heel weinig in beslag.
  Wil je toch graag een handdoek meenemen: er zijn tegenwoordig special dunne handdoeken te koop, die heel licht zijn, waarmee je goed kunt afdrogen, snel weer opdrogen en heel weinig plaats in beslag nemen.
  Ik zelf heb dit keer wel een slaapmatje mee genomen dat zichzelf opblaast. Ik vind de bedden in Azië over het algemeen aan de harde kant.

  Reply
 4. · Edit

  je hoeft naar thailand en andere vacanties niets mee te nemen ..er zijn genoeg winkels waar ze onder-broeken en slips verkopen en onderhemd of een t-shirt en slippers voor diegene die deze schoeisel preferreert.. er zijn toch ook wegwerp onderkleding die je 1 of 2 keer wast en wegwerpt in de vuilnis-bak..alles in een plastic-katoenen tas en klaar ..

  Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.