fbpx
Wat neem je niet meer naar ThailandAchtergrond Uitgelicht 

Wat neem je niet mee naar Thailand

niet mee naar ThailandOp Hier is Thailand hebben we het al eens gehad over wat mee te nemen en hoe je reistas in te pakken. Maar weinig aandacht aan: wat neem je niet mee naar Thailand. Hier enkele tips om je reis te veraangenamen.

De algemene stelregel is: neem zo weinig mogelijk mee. Want elke kilo extra is meer gesleep in een voor onze begrippen erg heet klimaat.

Zo is mijn trolleybag, enkele jaren geleden ingeruild voor de rugzak, meestal een kilo of twaalf tot veertien zwaar. Vooral kleding is iets waar veel menen zich op verkijken. Probeer vooral daar zoveel mogelijk van thuis te laten.

Kleding

Je jeans is alleen handig voor als je in Nederland naar het vliegveld gaat en op de weg terug. Althans in de koude maanden. Eenmaal daar leg je die zware broek helemaal onder in je tas om die er bij vertrek weer uit te halen. In alles andere gevallen: draag katoenen lichte broeken. Wat de jas betreft. Je gaat toch per trein naar Schiphol of met de auto. Waarna je meteen in de warme vertrekhal arriveert. Tip: Als het fris is, doe een licht regenjack aan. En voordat je inchekt in je reistas doen. Neem wel een simpele sweater mee, in je handbagage. In het noorden van Thailand kan het s’ avonds afkoelen en in de bus of trein kan de airco op vriezen staan. Handig is het om overhemden te dragen met borstzakjes. Voor geld, de boardingkaart en je geprinte ticket.

Neem verder mee twee overhemden met korte mouwen en twee met lange en een paar T-shirts, twee shorts en een katoenen lange broek. Althans, kleding FE Thailand Bangkok Chatuchakmarket 2006 7467waarvan je denkt daar kan ik het wel meedoen, twee of drie weken. Verder twee paar sokken, vijf onderbroeken en je sandalen. Als het even kan, doe je sandalen thuis vast aan. Want als je veel reist kan een paar zware schoenen behoorlijk gaan irriteren. Bedenk dat je veel kleren voor een prikkie op de Thaise markt kunt kopen.

Wat neem je nog meer niet mee? Een zwaar en te veel ruimte innemende strandhanddoek Meestal ligt er een handdoek voor je klaar in je kamer. En een strandmatje kost je bijna drie euro.

Kleding laten wassen kan overal. Of neem een paar kleine zakjes waspoeder mee en een stop voor de gootsteen. En bedenk: nogmaals alleen katoen, niets dat knelt of iets waar je snel in gaat zweten.

MobielOplaadstekker

Wat neem je niet mee naar Thailand? De oplaadstekker. We hebben heel wat op te laden tegenwoordig in de hotelkamer. En daar springen de reclames voor de oplaadwereldstekker op in. Kost al gauw twintig euro of meer. Niet kopen. Je kunt overal gewoon je Nederlandse stekker in het stopcontact steken.

Neem alleen die medicijnen mee die je op doktersadvies slikt. Wel een medicijnpaspoort halen en de pillen in de handbagage doen. De rest, als je iets mankeert, haal je gewoon bij de apotheek waar altijd deskundig personeel aanwezig is.

Houd je in met verzorgingsproducten. Tandpasta, tandenborstel, kam, voor de mannen een scheerapparaat, zonnebrandolie, shampoo, deodorant, aftershave en Deet, tegen de muggen, is voldoende. Alles in een kleine reistoilettas. De rest koop je voor een prikkie in een van de lokale winkeltjes. Een reisklamboe is helemaal overbodig. In gebieden met prikgrage muggen hebben kamers van hotels en guesthouses raamhorren. Zo nodig hangt er al een klamboe.

Niet mee naar Thailand: BoekenBoekenkast2

Ik nam altijd boeken mee. Zwaar en wat doe je ermee als je ze uit hebt? Meestal kun je ze achterlaten op je logeeradres waar vaak een boekenkast staat. Wil je niet meer slepen met literatuur, koop dan een e-reader. Daar kun je zelfs de lonely planet gids opzetten.

Reistas

Tot slot. Eigenlijk alles waarvan je denkt, dat zou ik misschien weleens nodig kunnen hebben want je weet maar nooit. Dat kun je thuislaten. Want dat gebruik je niet en neemt alleen maar ruimte in. Dat heb ik ook moeten leren en nam steeds weer te veel mee. En zaken die je echt niet wil kwijtraken moet je gewoon thuislaten.

Dus pak je reistas of rugzak zo in, dat het geen onoverkomelijke ramp zou zijn als die ergens verloren aankomt in een ver oord waar je helemaal niet moet zijn. Want alle belangrijke zaken zitten in je handbagage en je moneybag.

Lees ook

%d bloggers liken dit: