fbpx
Praktische informatie Uitgelicht 

Wat neem ik mee naar Thailand?

Wat neem ik mee naar Thailand? Dat is vaak de vraag van menig reiziger die zijn koffer of rugzak inpakt voor een reis naar de tropen. Kent u dat ook, vraag ik dan aan reizigers die ik onderweg spreek. En knikkend wordt dat beaamd.

Wat is er irritanter dan het meesjouwen van overbodige spullen in een heet land. En misschien wil je nog ook nog wat souvenirs meenemen van een onvergetelijke vakantie naar het Land van de Glimlach? Of je nu zelfstandig met een rugzak op pad gaat of met de koffer op een georganiseerde vakantie.

Zo weinig mogelijk

Tip nummer 1 is. Neem zo weinig mogelijk mee. En de tweede tip: maak ruim van tevoren een checklist en kijk die nog een paar keer door. Want er is vaak wel iets weg te strepen.

Belangrijk is de aard van je trip naar Thailand. Met welk doel. Is het strand, zee en fun op een en dezelfde plek of ga je rondreizen. En is dat wel of niet georganiseerd. Zo wel, dan is een koffer prima, zo nee dan pleit ik voor een rugzak of trolley bag. Een kleine rugzak of schoudertas als handbagage volstaat meestal.

Vakantiegeld

Maar voor alle gevallen geldt: neem alleen mee wat je echt nodig denkt te hebben. Wat eventueel ontbreekt koop je in een van de vele winkeltjes die je overal tegenkomt en waar de prijzen laag zijn. Daarbij: is je tas zwaarder dan is toegestaan, dan kost dat extra. Zonde vakantiegeld.

Om mijn rugzak op te laten opvallen had ik er jarenlang een opvallende sleutelhanger aan luchthavenSuvarnabhumiInternationalvastzitten met het logo van Grolsch. Maar die is waarschijnlijk door een verzamelaar ingepikt. De boodschap is: zorg dat je je bagage herkent als die de bagageband oprolt. Felle kleur, stickers of afwijkende bagagelabel.

Scherpe voorwerpen, dus ook het appelschilmesje, in de handbagage worden meteen opgemerkt, die mag je inleveren.

Medicijnen

In Thailand is kleding goedkoper dan in Nederland, dus kun je er ook voor kiezen om op je vakantiebestemming kleding te kopen en je steunt er de lokale economie mee.

Een camera, mobiel of smartphone en een laptop of tablet horen tegenwoordig bij de basisuitrusting van de moderne reiziger.

Wat mij wel opvalt is dat Thailandgangers soms een grote wat neem ik mee naar Thailandvoorraad medicijnen meenemen. Voor, je weet maar nooit.

Niet nodig en vraag je af welke medicijnen je daadwerkelijk nodig zult hebben. Thailand heeft zeer goede apotheken met deskundig personeel.

Voor medicijnen waar je niet zonder kan raad ik een medicijnpaspoort aan die je bij de apotheek kunt krijgen.

Voor het geval je er vragen over krijgt of ineens zonder zit. En natuurlijk altijd in je handbagage meenemen.

Voor meer tips zie hier.

Lees ook