Wat kun je allemaal doen in Hat Yai?

Hat Yai, nog niet zo populair, maar zeker de moeite waard. Er zijn veel mooie dingen te zien en daarnaast natuurlijk ook goede restaurants te vinden. Hieronder een paar van de highlights die je zeker moet bezoeken.

Met stipt op nummer een staat wel het Hat Yai Municipal Park, een park waar naast ontzettend mooie en grote boeddhabeelden nog veel meer te zien is. In het Municipal Park is namelijk ook een kabelbaan waarmee je de hoogte in kunt. Vanaf het eindpunt wordt je hier getrakteerd op een prachtig uitzicht over Hat Yai zelf.

Hoe krijgen ze het voor elkaar?

Naast het Hat Yai Municipal Park kan je in Hat Yai ook nog een bezoek brengen aan een wel heel bijzonder museum. Het Magic Eye 3D Museum is een museum waar je optisch helemaal van in de war raakt. Hier kan je in het midden van prachtige 3D stukken op de foto gaan. Op deze manier kun je ook ontdekken hoe het allemaal in elkaar zit.


Als het een hele warme dag is

Soms zijn er van die dagen dat elke bezienswaardigheid te warm is. Dan is het eigenlijk gewoon tijd voor water, veel en verkoelend water. Gelukkig is er in de buurt van Hat Yai een prachtige waterval te vinden. De Namtok Ton Nga Chang is zeer indrukwekkend en je kunt er daarnaast ook nog naast omhoog klimmen.

Om de dag smakelijk mee af te sluiten

Goed eten, dat is natuurlijk wel het belangrijkste in een vakantie. Gelukkig zal Hat Yai je hier zeker niet in teleurstellen. Zeker omdat de stad nog niet zo erg ontdekt is zijn de prijzen voor eten nog niet zo hoog. Om ergens goed streetfood te krijgen moet je zeker naar Asean Trade Bazaar gaan.

Hat Yai is een vriendelijke en mooie stad. Een stad die nog onontdekt is. Mede hierdoor hoef je niet met het massatoerisme langs alle highlights te lopen.

2 Comments - Write a Comment

  1. Hat Yai is een heel toffe stad! Wij vinden de HYsquare market ook echt een aanrader. (Nog) geen toeristen, heerlijke eettentjes en een marktje in de buitenlucht. Vaak is er ook live muziek! Het start rond zes uur tot s’avonds laat en ligt schuin tegenover het 3d museum. We ontdekten deze markt toevallig omdat de andere markt waar we naar toe wilden (een van de onder toeristen meer bekende) gesloten was.

    Reply
  2. Ook zeer de moeite waard is de King Bhumipol Temple, net iets buiten Hat Yai en ten zuiden van het municipal park. De tempel is helemaal opgetrokken uit roestvrij staal. Als het een beetje waait (wat het op de heuvel als snel doet), wordt je getrakteerd op een fantastisch concert van duizenden belletjes.

    Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.