fbpx
Nieuws 

Wat kost een excursie in Thailand?

Wat kost een excursie in Thailand? Ben je aan de goden overgeleverd of is er een richtprijs? De meeste toeristen moeten of willen toch een beetje op hun budget letten.

Zonder heel de discussie over andere prijzen voor Thai dan voor toeristen op te rakelen, is het best lastig om een beetje nette prijs te krijgen voor je excursie. Het kantoortje van je touroperator is niet de plaats om af te gaan dingen, maar teveel betalen vindt niemand leuk.

Op weg van het vliegveld naar je vakantiebestemming zitten veel toeristen als eerste in een taxi of minibus. Achter de stoel van de chauffeur vind je meestal een lijstje met excursies of taxiritjes die je via hem of haar kunt boeken. Het geeft een idee wat een tripje zo kunnen kosten. Misschien is het contact met de taxichauffeur erg leuk, heeft hij een goed verhaal en ga je via hem op dagtripjes?

De meeste gaan toch naar een reisbureautje of kijken via het hotel of het guesthouse wat er te doen is.
Prijs bepalen voor je excursie blijft lastig

Prijs en kwaliteit zijn twee belangrijke overwegingen bij het boeken van een excursie. Kwaliteit is vooraf moeilijk te bepalen tenzij je een tip hebt gekregen van een andere toerist die de excursie al heeft gedaan.

Dat de prijzen van de excursies erg kunnen variëren voor hetzelfde product was voor het Thai Chinese reisagentschap in Phuket een aanleiding om lijst op te stellen met adviesprijzen voor dagtrips.

Of de chinese toeristen extra kwetsbaar zijn voor te hoge prijzen betwijfel ik. Wel worden ze ook getroffen door de overdreven hoge prijzen die gevraagd worden door de reisbureautjes en gidsen.

De Thaise autoriteiten zijn al langer in de weer om de gidsen een keurmerk/ vergunning te geven. Maar illegale gidsen blijven her en der nog steeds actief en geven Thailand een slecht imago.

Goed voorbeeld voor de rest van Thailand?

Het ministerie van Toerisme gaf het volgende advies

Een dagtrip mag nooit meer dan 3.000 baht per persoon kosten bij een groep van 16 personen of meer. Prijsadviezen voor de dagtrips vanuit Phuket:

Koh Phi Phi – volwassenen 2.000 baht; kinderen 1.700 baht

Kohn Phang Nga – volwassenen 1.200 baht; kinderen 1.000 baht

Koh Racha – volwassenen 1.500 baht; kinderen 1.200 baht

Koh Khai Nok – volwassenen 1.000 baht; kinderen 800 baht

Krabi eilanden – volwassenen 1.200 baht; kinderen 1.000 baht

Similan eilanden – volwassenen 2.500; kinderen 2.200 baht

Koh Khai Nai – volwassenen 600 baht; kinderen 600 baht.

Waarschijnlijk laat het advies van het ministerie wel nog wat ruimte voor prijsverschillen, maar je staat iets sterker in je schoenen bij de onderhandelingen. Het zou een goed idee zijn wanneer het ministerie meer toeristische gebieden zou gaan bekijken en een prijsadvies zou afgeven. Iedereen weet dan: wat kost een excursie in Thailand.

Lees ook

%d bloggers liken dit: