fbpx
Bangkok 

Wat is het plezier van Songkran op Silom?

Songkran op Silom, dit is de plek in Bangkok waar de beste watergevechten worden geleverd. De straat wordt er zelfs tot middernacht voor afgezet.

Al jaren woeden er verwoede gevechten tussen de Songkranvierders van Khao San Road en Silom. Niet dat ze elkaar ontmoeten om het uit te vechten. Nee, het gaat om de beste plek om Songkran te vieren.

Khao San Road heeft het voordeel van de backpackers, die zeer fanatiek aan de gevechten deelnemen. Silom heeft het voordeel van de ruimte. Hoewel, tijdens Songkran is het er bommetje vol…Songkran op Silom

Het feest Songkran op Silom wordt op een heel moderne manier gevierd. Er is weinig aandacht voor de traditie van het voorzichtig water geven aan ouderen. Het is de plek van lange halen en snel thuis.

Zeker wanneer tot middernacht de straat gedeeltelijk afgezet gaat worden. De feestgangers verzamelen vanaf 12 uur ’s middags zich dan om echt voluit te gaan.

Dit jaar is dat minder omdat Thailand nog steeds in rouw is vanwege het overlijden van koning Bhumibol in november 2016. De Thaise autoriteiten hebben een aantal regels gesteld voor Songkran 2017.

Zo mogen er geen sexy dansjes worden uitgevoerd en moet de kleding decent zijn. Ook luide muziek is dit jaar verboden net als de drank, het poeder en de krachtige waterpistolen. Is het dan nog wel leuk?

Wat is het plezier?

Wanneer overdag de straat Silom wordt afgezet om de feestgangers hun plek te geven, komen ze vanuit de stad naar dit gedeelte. Tussen de kruising met Sala Daeng en Nararom geen hinder van verkeer, geen hinder van Thai of toeristen die niet nat willen worden. Alleen geestverwanten om je heen en een gemeenschappelijk doel; watergevechten houden en te feesten.

Van 12 uur ’s middags tot 8 uur ’s avonds kun je dan daar terecht. Dat kan nog tot en met zaterdag.

Voor de nieuwkomers, die Songkran nog nooit hebben meegemaakt is dit jaar een mooi binnenkomertje. Volgend jaar worden naar verwachting weer een aantal verboden opgeheven en kunnen Thai en toeristen weer helemaal los.Lees ook

%d bloggers liken dit: