Wat is het beste vervoersmiddel in Bangkok?

Bangkok, de stad waar het voor vele reizigers die naar Thailand komen allemaal begint. Het kan overweldigend zijn of je ontzettend veel energie geven deze stad. Wat is het beste vervoersmiddel in Bangkok?

Nadat we wat ervaringsdeskundige hebben gesproken, hebben we alle opties maar even voor je op een rijtje gezet. Dan kun jij altijd kiezen wat de beste optie is!


Skytrain en metro

Snel en koel. Zo kun je de skytrain en metro het beste omschrijven. Verder doen ze ook de meest populaire toeristische bestemmingen aan in Bangkok. Valt er dan helemaal niets te klagen? Soms zijn de treinen zo bomvol, dat je er een paar moet laten gaan voor je in kunt stappen.

Taxi

Taxi’s kom je in Bangkok echt overal tegen, in de meest vrolijke kleuren. Het grote voordeel is dat je lekker koel in de airco zit en dat het comfortabel is. Daarnaast kost een taxi in Bangkok echt geen drol in vergelijking met andere wereldsteden. Voor minder dan 5 euro zit je vaak al een half uur in de auto!

Tuk Tuk

Je bent eigenlijk niet in Bangkok geweest als je geen ritje hebt gemaakt in een tuk tuk. De officiële benaming was vroeger Jinriksham wat eigenlijk stond voor een tweewieler die werd aangetrokken door een mens. Dit heeft zich verder ontwikkeld naar een gemotoriseerd tweetakt-voertuig waardoor men het ging vernoemen naar het geluid wat uit deze motor komt ‘Tuk Tuk’.

#tuktuk #taxibangkok #lovebankokcity

Een bericht gedeeld door Aminata (@ami.athnr) op

Deze driewielers zijn ontzettend wendbaar in het verkeer waardoor ze op een snelle manier je overal heen kunnen brengen. Een tuk tuk heeft geen meter aan boord, waardoor je altijd kunt onderhandelen over de prijs. Bereid je wel voor op een spectaculair ritje…

Bus

Reizen zoals de locals? Stap dan eens in de bus! Het liefst die met open ramen en dus zonder airco. Het voordeel is dat het geen klap kost. Voor een paar bath reis je de halve stad door. Het nadeel? Vaak is niet goed aangegeven waar de bus heenrijdt. En dan natuurlijk het verkeer. Want muurvast staan doe je zeker in de bus. Is dit dus het beste vervoersmiddel in Bangkok? Nou nee…

#busbangkok #publictransportation #life #lostinthailand #bangkok #thailand🇹🇭

Een bericht gedeeld door Sam YL (@sam_ylr) op

Watertaxi

Bangkok wordt niet voor niets het Venetië van het Oosten genoemd. Je kunt met de watertaxi over zowel Khlong Saen Saeb als over de Chao Phraya rivier varen. Voor een paar baht kom je een heel eind. Verder staat er altijd een verfrissend windje op het water, waardoor het niet al te warm is. Het grootste voordeel? Geen files!

Scooter

Een scooter huren in Bangkok is zeker mogelijk (mits je in het bezit bent van een internationaal rijbewijs) en kan je veel onderhandelingen schelen met betrekking tot prijzen voor vervoer. Echter moet je wel stalen zenuwen hebben en misschien wat meer ervaring in chaotisch verkeer. Bangkok is een erg drukke en grote stad die soms nogal heftig kan overkomen qua verkeer betreft.

Als je niet bang bent voor drukte en chaos, dan is een scooter voor Bangkok zeker geen slecht idee. Naast dat je jezelf gemakkelijk vervoert in de stad kun je ook de prachtige omgeving verkennen. Bangkok heeft namelijk niet alleen maar stad en beton te bieden maar de omgeving rondom Bangkok is mooi groen waar veel locals ook komen om even op adem te komen.

Fiets

Last but not least: de stalen ros. Eigenlijk is het niet meer weg te denken uit het pakket activiteiten voor toeristen. Dankzij deze fietstochten heb je de mogelijkheid om hoogtepunten van Bangkok gezamenlijk met een ervaren fiets operator te verkennen.

Fietsen in Bangkok is namelijk niet altijd zonder gevaar als we het hebben over het drukke verkeer. Echter met een fiets operator kom je ook nog eens op plekken waar je zelf niet zo snel had gekomen. Een fietstour door Bangkok laat je een andere en prachtige kant zien van deze stad.

De verschillende manieren van vervoer zijn eigenlijk eindeloos in Bangkok. Daarom is het altijd het belangrijkst om je jezelf te vervoeren op een wijze waar jij het meest zelfvertrouwen bij hebt. Mede hierdoor zal je reis door Bangkok alleen maar beter worden!

One Comment - Write a Comment

  1. Reizen in Bangkok zal in de meeste gevallen (look voor even ervaringsdeskundige) een kombinatie zijn van de diverse mogelijkheden.
    Gemak is een taxi. Deze brengt je van a naar b.
    Echter gebruik makend van kombinaties zoals bv boot, bus en mrt /sky train mom je veelal blotter end goedkoper op je bestemming.

    Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.