fbpx
Wat Huay Pla KungChiang Rai Uitgelicht 

Wat Huay Pla Kung in Chiang Rai

Iedereen kent de Witte Tempel in Chiang Rai. Wat Rong Khun. Sinds een paar jaar is er een mooie tempel bijgekomen: Wat Huay Pla Kung.

Wat Huay Pla Kung bestaat overigens uit drie tempels, dus het gaat feitelijk om een tempelterrein. De tempels liggen op zo’n zes kilometer buiten Chiang Rai. De meeste toerbussen komen er niet, maar met een scooter of fiets is het prima te doen.

Als het lukt, kan je dit het beste doen vlak voor zonsondergang. De tempels bij daglicht en in de nachtelijke hemel zijn twee compleet verschillende, oogstrelende ervaringen.

Godin van de Genade

Wat Huay Pla Kung is van verre al te zien, namelijk door een groot wit beeld. Vaak wordt dit de Big Buddha van Chiang Rai genoemd, maar dat is onterecht. Het gaat hier namelijk om een beeld van de Godin van de Genade.

Aan de binnenkant van dit beeld zitten trappen en een lift waarmee je naar boven kan, helemaal tot aan het voorhoofd. Daar tref je prachtige gravering in de muur, en door een kleine opening kijk je naar buiten. 

Chinese pagode

Rechts van de Godin liggen de gouden Chinese pagode en een witte boeddhistische tempel. Ook deze tempel ligt op een heuvel. Op weg omhoog naar deze tempel passeer je eerst twee indrukwekkende draken, die kwade geesten buiten houden.

De Gouden Pagode is 9 verdiepingen hoog en wordt daarom ook wel de “9-tier temple” genoemd. Beklim deze tempel en je wordt beloond met een prachtig uitzicht over het hele terrein. ’s Avonds zijn alle lagen van de Gouden Pagode verlicht, een uitzicht dat het meer dan waard is om even op te wachten.

Nog een tempel

Gelegen aan de rechterzijde van de Pagode ligt tot slot de witte boeddhistische tempel. Deze clean white, serene tempel is een baken van rust. Neem de tijd en ga even zitten om naar de de gezangen van monniken te luisteren. Zo rustgevend.

Toegang tot Wat Huay Pla Kung is gratis; het betreden van het Guan Yin beeld kost 40 baht.

Foto’s Wat Huay Pla Kung

Lees ook

%d bloggers liken dit: