fbpx
Ontdek Thailand Rest van Thailand 

Wat doen in Pai?

Het stadje Pai ligt op ongeveer 150 kilometer van Chiang Mai in het noorden van Thailand, maar het is een wereld van verschil. Rust, vredig, afgezonderd en laid back. Je wordt op slag verliefd op het stadje, geloof me maar.

Gelegen in het dal van de gelijknamige rivier is Pai omgeven door prachtige natuurschoon. Rijstvelden, bossen, glooiende heuvels en dat allemaal onder een stralende blauwe hemel. Een kleurpalet dat alleen een schilder kan verzinnen.

Met af en toe een vlammende zonsondergang die zijn weerga niet kent. Pai zelf is een klein stadje met veel cafes, restaurants en eetstalletjes. Een hapje eten is in Pai geen enkel probleem.

Het verveelt niet

Wat kun je er zoal doen? Huur een scootertje en ga op verkenning uit. De scooters zijn ongelofelijk goedkoop, maar pas wel op in het Thaise verkeer. Het is niet de veiligste plek op aarde.

Je kunt naar het zuiden rijden naar Pai Coffee Love waar je een prachtig uitzicht hebt over de uitgestrekte velden. Rij 60 kilometer naar het noorden en je zit in de bergen. Je kunt daar Lod Cave bezoeken. Je kunt ook lekker verdwalen. Iemand wijst je de weg wel weer terug!

De eetstalletjes in Walking Street

De hoofdstraten in Thailand worden vaak aangeduid met ‘Walking Street’ en in de avonduren verschijnen daar marktjes. Met heel veel eetstalletjes.

In Pai is dat niet anders. Vooral de vegetarische loempiaatjes zijn niet te versmaden. Vers en heerlijk! Maar als je dat niks vindt, er is altijd wel iets van je gading bij. Ga en eet smakelijk!

pai
Rivier Pai

De rivier op

De rivier Pai ligt in een gebied met prachtige uitzichten. De beste manier om dat te doen is om een bootje met een gids te huren. Of je rijdt met een tuk-tuk naar het volgend dorpje en laat je terugvaren. Het is een heerlijke tocht. Als het in de namiddag doet, kun je een paar biertjes meenemen om tijdens je tocht lekker koel op te drinken.

Pai

Pai Canyon

Acht kilometer buiten Pai is een heuse canyon, met echt rood gesteente zoals je dat ook kent van de Grand Canyon. Wel in miniatuurvorm natuurlijk.

De beste tijd om te gaan is tegen zonsondergang. Die kunnen daar erg spectaculair zijn.

Pai Hot Spring Resort

Voor 100 baht (plusminus 2,20 euro) krijg je en dagpas en kun je gebruik maken van het wonderschone zwembad en de drie thermale baden. Een prachtige manier om wat tijd te doden en relaxt je dag door te komen.

Pak je scootertje volg de borden naar Thom’s Elephant Camp. Pai Hot Spring Resort is de buurman.

Video Thai Guru

Lees ook

%d bloggers liken dit: