fbpx
Wat ChalermprakiatRest van Thailand Uitgelicht 

Wat Chalermprakiat: de mooiste tempel van Thailand?

Thailand is het land van de tempels. Wat Pho, Wat Arun, Wat Phra Kaew zijn de bekendste. En de mooiste? Dat is misschien wel Wat Chalermprakiat in de provincie Lampang.

Een bezoek aan Thailand is niet compleet zonder een tempel bezocht te hebben. Het boeddhisme zit zo diep in deze cultuur geworteld, dat het een must is tijdens jouw vakantie om je schoenen of slippers uit te trekken en een tempel binnen te stappen.

De meeste toeristen bezoeken de beroemde tempels in Bangkok of bestijgen de trappen van Wat Doi Suthep in Chiang Mai. Maar wat als je dat allemaal gezien hebt en nog niet tempelmoe bent? Dan kun je naar Wat Chalermprakiat in Lampang.

‘Lampang?’, hoor ik je vragen. Deze provincie ligt niet ver van Chiang Mai en biedt vooral veel natuurschoon. Maar er is meer. Zoals deze tempel bovenop de Pu Yak berg. De klim naar boven is spectaculair.

Wat ChalermprakiatVanaf de parkeerplaats rijden pick-up trucks af en aan om je naar het middengedeelte te brengen. Je stapt in de laadbak en 10 minuten tot een kwartier later mag je de klim zelf vervolgen. Met de benenwagen.

Steile trappen

In totaal leg je 800 meter af tot de top vanaf het middengedeelte via ijzeren trappen. Sommige treden zijn bijzonder steil – tot maar liefst 35 graden! Het is een flinke klim, maar absoluut de moeite waard. Of je nu een Boeddhist bent of niet.

Het uitzicht is fabelachtig en vooral boven heerst een serene rust. Wat Chalermprakiat brengt je een stukje dichter bij de hemel.

Deze plek is nog nauwelijks ontdekt door buitenlandse toeristen. Dus… niet verder vertellen! Het zijn vooral Thai zelf die deze tempel bezoeken. Als je van de gebaande paden af wilt wijken en iets heel bijzonders wilt zien, dan raad ik je aan om een trip naar deze tempel te plannen.

Hoe kom je bij Wat Chalermprakiat?

Vanaf Bangkok kun je de nachttrein naar Lampang nemen of je kiest voor een binnenlandse vlucht met Bangkok Airways. Vanuit de stad Lampang is het iets meer dan een uur rijden naar Wat Chalermprakiat. In Lampang zelf kun je informeren voor vervoer naar deze tempel.

Ik weet zeker dat er bussen en/of minibusjes vanuit Lampang naar Wat Chalermprakiat gaan.

Hieronder een korte video-impressie:

Lees ook

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: