fbpx
Chiang Mai Ontdek Thailand 

Wat Ban Den Mae Taeng, een lust voor het oog

Als je denkt dat je alle prachtige tempels van Thailand hebt gezien, dan is er altijd eentje die nog indrukwekkender is dan de rest. Bij Wat Ban Den Mae Taeng kom je gewoonweg ogen te kort. 

Wat Ban Den Mae Taeng is niet zo bekend als Wat Arun in Bangkok, Doi Suthep in Chiang Mai of Wat Rong Khun in Chiang Rai. Het kost je ook de nodige moeite om er te komen. Het ligt op zo’n 70 kilometer ten noorden van Chiang Mai (klik hier voor Google Maps).

Ik ontdekte het op een van mijn scooter-ontdekkingstochten door Noord-Thailand. Met de scooter doe je ervanuit vanuit Chiang Mai ruim een uur over om er te komen. De wegen zijn gelukkig goed begaanbaar. Met de auto is sneller en beter.

Historie

Er is niet zoveel bekend over deze tempel. Behalve dat in 1988 een beroemde abt (Kruba Tuaengg) besloot het complex compleet de renoveren. En dat deed hij grondig. Het moest een lust voor het oog en dus voor de ziel worden. En daar is tie in geslaagd.

Zelden heb ik een tempel gezien met zoveel verschillende stijlen en materialen. Elk gebouw lijkt zo uit een andere periode van de Lanna cultuur te komen. De officiele naam is overigens Wat Bandensali Si Mueang Kaen.. De locale bevolking vindt Wat Ba Den makkelijk.

Drone-video Wat Ban Den Mae Taeng

Ik heb er ruim twee uur rondgelopen heel veel foto’s gemaakt. Maar deze video gemaakt met een drone doet de plek werkelijk eer aan. Meer dan tekst of een foto kunnen duidelijk maken.

Lees ook