fbpx
regentijd in ThailandOntdek Thailand Praktische informatie 

Wanneer is het regentijd in Thailand?

In Thailand kennen ze geen winter of zomer. Ze kennen er een droge tijd, een koele tijd en een regentijd. Voor toeristen is het belangrijk om te weten wanneer het regentijd in Thailand is.

Thailand kent drie seizoenen: het hete en droge seizoen van maart tot midden juni met een gemiddelde temperatuur van 27-35 graden, het regenseizoen van juni tot oktober met een gemiddelde temperatuur van 24-32 graden en het koele seizoen van november tot en met maart met een gemiddelde temperatuur van 18-32 graden. Maar het klimaat is aan het veranderen, en dus wil het nog wel eens heet zijn in de koele tijd en veel regenen in de droge tijd.

Hoe lang regent het tijdens de regentijd in Thailand?

Als we in Nederland het hebben over regentijd, dan hebben we een beeld op ons netvlies van grauwe dagen met urenlange regen. Van ’s morgens vroeg tot s’ avonds laat. In Thailand is dat anders.

regentijd in ThailandHet regenseizoen wordt gekenmerkt door hevige, korte, stortbuien in de namiddag, die aangevoerd worden door de zuidwest moesson. Hoewel regen tijdens een reis nooit plezierig is, heeft dit zo toch zijn voordelen, omdat het landschap dan prachtig groen is en het heerlijk ruikt, maar ook omdat het dan minder stoffig is. En ook de straten van de grote steden krijgen even een wasbeurt.

Zo’n stortbui duurt zelden langer dan een uur. Je gaat een kop koffie drinken of duikt een shopping mail binnen en voordat je weer buiten bent is de regen opgehouden en zijn de straten al bijna weer kurkdroog. Er is dus geen enkele reden om tijdens de regentijd niet naar Thailand te reizen. De regen kan weliswaar hevig zijn, maar de temperaturen zijn warm en ook het regenwater heeft een aangename temperatuur.  Omdat het in de toeristische gebieden van Thailand tijdens het regenseizoen vaak minder druk is kun je lekker profiteren van de lagere prijzen.

Video van Chiang Mai tijdens het regenseizoen

Lees ook