fbpx
wandelroutes in bangkokBangkok Uitgelicht 

Wandelroutes in Bangkok

De Thaise toeristische autoriteiten hebben iets nieuws: wandelroutes in Bangkok. Voorlopig alleen in het Thais, maar er is een oplossing gevonden.

Vraag de gemiddelde Thai wat die van wandelroutes in Bangkok vindt en je zal gauw horen dat het ‘too hot’ is. Het is dan ook een raadsel waarom Tourism Authority of Thailand (TAT) een aantal wandelingen heeft uitgestippeld in de Thaise taal.

Toeristen wandelen graag

Het zijn immers vooral toeristen die je door de hoofdstad ziet wandelen. De Thai zit liever in de airco dan dat die het risico loopt om bruin te worden.

De Britse blogger Richard Barrow gebruikte deze routes als inspiratie voor zijn #WalkingBKK plattegronden.

Hoe kun je deze hectische metropool nou beter verkennen dan per voet? Vooral het oude deel van de stad – Rattanakosin – is erg interessant om te bekijken.

Van alle te maken wandelroutes in Bangkok staat nu het eerste deel online. Deze eerste wandeltrip voert langs tempels, markten en andere iconische bezienswaardigheden.

Nederlandse ophaalbrug in Bangkok?

Wist je bijvoorbeeld dat Saphan Hok (Brug Zes) in Bangkok geïnspireerd is op de Nederlandse ophaalbruggetjes? Toch bijzonder om te zien!

Wat vooral leuk is van deze routes, is dat je van de gebaande paden af gaat (Grand Palace, Wat Pho etc.) en dat je het traditionele Bangkok ziet. Het Bangkok dat in de loop der jaren steeds meer is veranderd en waarvan we blij mogen zijn dat deze oude delen er nog zijn.

Richard Barrow meldt verder dat je de hashtag #WalkingBKK ook op Twitter kunt volgen om op de hoogte te blijven.

Ik wens je veel wandelplezier!

Lees ook

%d bloggers liken dit: